Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ελάχιστοι οι Σύροι που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους

Γερμανία: Ελάχιστοι οι Σύροι που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους
Λίγοι είναι οι Σύροι της Γερμανίας που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους
Στη Γερμανία θέλουν να παραμείνουν, όπως όλα δείχνουν οι Σύροι πρόσφυγες, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.
Κι αυτό, ενώ η Γερμανία έχει δεχθεί 780.000 από τους 5,7 εκατομμύρια Σύρους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους από το 2011, οπότε και ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017, 199 άνθρωποι σε όλη τη χώρα έκαναν αίτηση για οικονομική υποστήριξη για οικειοθελή επιστροφή στη Συρία, σύμφωνα με απάντηση της Γερμανικής κυβέρνησης στους Πράσινους, που είδε ήμερα δημοσιογράφος του dpa.
Το 2018 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιχορήγησε τον επαναπατρισμό 466 Σύρων, ενώ το πρώτο τρίμηνο του φετινού έτους, 77 πρόσφυγες ζήτησαν να λάβουν τη βοήθεια αυτή.

Τί επικαλούνται οι Σύροι που ζητούν επαναπατρισμός

Αν και δεν υπάρχουν στατιστικές έρευνες για τους λόγους για τους οποίους οι Σύροι κι οι Παλαιστίνιοι που ζούσαν προηγουμένως στη Συρία θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα, στις αιτήσεις επικαλούνται "ότι τους λείπει το σπίτι τους, οι δυσκολίες ενσωμάτωσης ή η ασθένεια μελών της οικογένειάς τους".
Οι περισσότερες αιτήσεις για οικονομική βοήθεια με στόχο την επιστροφή στη Συρία οι οποίες έγιναν το 2018 προήλθαν από πρόσφυγες που ζουν στα κρατίδια της Κάτω Σαξονίας, της Βαυαρίας και της Έσσης.
Κατά κανόνα, τα αιτήματα αυτά καλύπτονται οικονομικά από τις αρχές που είναι αρμόδιες για τη μετανάστευση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις καλύπτονται επίσης από ενώσεις και φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Η γερμανική κυβέρνηση συμμερίζεται εξάλλου την εκτίμηση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με την οποία στη Συρία δεν υπάρχουν ακόμη οι συνθήκες για την επιστροφή των προσφύγων που να εγγυώνται την "ασφάλεια και την αξιοπρέπειά" τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης