Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

AllianceBernstein προς τους επενδυτές: Ετοιμαστείτε για απρόβλεπτες αγορές προσεχώς

AllianceBernstein προς τους επενδυτές: Ετοιμαστείτε για απρόβλεπτες αγορές προσεχώς
Ετοιμαστείτε για απρόβλεπτες αγορές, προειδοποιεί τους επενδυτές η AllianceBernstein
Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για «απρόβλεπτες» αγορά τα επόμενα χρόνια, προειδοποιεί ο αναλυτής της AllianceBernstein, Richard Brink, επικαλούμενος μία σειρά από παράγοντες.
Ειδικότερα, υπογραμμίζει τα πολύ υψηλά επίπεδα χρέους, τα αρνητικά δημογραφικά στοιχεία σε ουκ ολίγες χώρες, αλλά και τις «ακραίες και ασυνήθιστες» πολιτικές στη μετά-χρηματοπιστωτικής κρίσης εποχή, που πλέον δεν θα αποδώσουν σε ίδιο επίπεδο.
Επί αυτού, σημειώνει ότι οι επενδυτές που εκτιμούν πως οι αγορές βρίσκονται στο τελευταίο διάστημα του οικονομικού κύκλου των τελευταίων 10+ ετών, δεν θα επωφεληθούν.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, αναφέρεται στον αντίστοιχο οικονομικό κύκλο του 1981.

Image

«Αυτό το ισχυρό κοκτέιλ οδήγησε σε πραγματικά κέρδη μισθών, εταιρικές πωλήσεις, κέρδη και, εν τέλει, στη χρηματιστηριακή αγορά, δημιουργώντας μια bull αγορά που κράτησε σχεδόν δύο δεκαετίες.
Στη συνέχεια έλαβε χώρα η φούσκα dot-com και φυτεύτηκαν οι σπόροι της κρίσης στην αγορά ακινήτων, γεγονός που οδήγησε σε μια άλλη έκρηξη της αγοράς το 2008. (…)
Με άλλα λόγια, οι πλούσιες αποδόσεις της περασμένης δεκαετίας δεν προκλήθηκαν από οικονομική ή εταιρική ανάπτυξη, αλλά από πλημμύρα φθηνών και εύκολων χρημάτων.
Τα κέρδη με βάση τη μόχλευση επιστροφές δεν είναι βιώσιμα», σχολιάζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης