Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ETE - ΔΕΗ: Σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή

tags :
ETE - ΔΕΗ: Σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή
«Σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή»
«Πρώτιστη μέριμνα τα θέματα υγείας και ασφάλειας», αναφέρει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, με αφορμή την ύπαρξη υπηρεσιακών επιστολών, που δείχνουν ότι «υπάρχει η πρόθεση να μείνει το ιατρείο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου (Σκληρά), χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια με την αιτιολογία έλλειψης προσωπικού που ενισχύεται με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων».
Κλάδος που είχε αρκετά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, οι τεχνικοί της ΔΕΗ, τονίζουν πως:
«Μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και σημαίνει ότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και στο πολύπαθο εργατικό δυναμικό της Επιχείρησης, έρχεται σε δεύτερη μοίρα».
Ως προς το θεσμικό πλαίσιο, οι τεχνικοί της ΔΕΗ αναφέρουν ότι:
«Οι κανόνες Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, είναι στόχος κάθε κοινωνίας με βασικές αρχές για το σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Νομοθετικό Πλαίσιο της Ελλάδας υποχρεώνουν τους εργοδότες και τους εργαζομένους να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και υγείας, ώστε να προληφθούν τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες, να προστατευθεί η υγεία του ανθρώπινου δυναμικού και να αποφευχθεί η δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων».
Τέλος, η ΕΤΕ-ΔΕΗ επισημαίνει πως:
«Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ως πρώτιστη μέριμνα τους στα θέματα υγείας και ασφάλειας οφείλουν να δίνουν καθημερινή προτεραιότητα, όμως η πιθανή συγχώνευση ιατρείων, δημιουργεί πρόσθετες εστίες κινδύνου για την ζωή των εργαζόμενων, ενώ ταυτόχρονα αφήνει το προσωπικό χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε χώρους εργασίας που έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα!
Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ρητά δηλώνει ότι είναι αντίθετη σε τέτοιες πρακτικές και καλεί όλους τους υπευθύνους να πάρουν πίσω οποιαδήποτε απόφαση έχουν λάβει που θα είναι σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων.
Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού και να διασφαλίσει ότι θα τηρηθεί στο έπακρο η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης