Επιχειρήσεις

Market In: Νέα τριμερής μετά από νέα δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων

tags :
Market In: Νέα τριμερής μετά από νέα δικαστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων
Η απόρριψη της αίτησης ανακοπής, οι κινήσεις της εταιρίας και οι πιστωτές της Καρυπίδης
Για τρίτη φορά σήμερα Μεγάλη Τρίτη έχει προγραμματιστεί τριμερής μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, εργαζομένων και της Μarket In για το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο με προσωρινή διαταγή επιβάλλει στην εταιρία να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων σύμφωνα με τους όρους εργασίας που ίσχυαν όταν αυτοί εργάζονταν στην Καρυπίδης.
Το μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι «έχει επέλθει καθολική μεταβίβαση επιχείρησης» από τα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» στη Market In  και κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει δεκτή η απασχόληση περί των 60 εργαζομένων που είχαν προσφύγει.
Σημειώνεται ότι η Market In υπέβαλε αίτημα ανακοπής με το οποίο ζητούσε να  μην εκτελεστεί η απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» στο ζήτημα της διαδοχής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβληθεί και έχει προσδιοριστεί το ερχόμενο Νοέμβριο.
Επισημαίνεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε προσδιοριστεί για δεύτερη φορά τριμερής συνάντηση (μετά από αίτημα αναβολής της Market In) αλλά η εταιρία σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εργαζόμενοι δεν προήλθε ενώ  αρνήθηκε να μπει και στη συζήτηση στη διαδικασία της Εργατικής Διαφοράς, με το επιχείρημα  ότι ανέμενε τη δικαστική απόφαση.
Σημειώνεται ότι πριν την απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης υπήρξε προσφυγή εργαζομένων στα Ιωάννινα  με την οποία δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά η εταιρία δεν τους έχει προσλάβει.
Πάντως η απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης πέρα από το ζήτημα που δημιουργεί με την υποχρέωση απασχόλησης των εργαζόμενων αναμένεται να δημιουργήσει ευρύτερα θέματα καθώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει καθολική διαδοχή και αυτό ανοίγει το δρόμο σε προμηθευτές και άλλους πιστωτές της Καρυπίδης να στραφούν εναντίον της εταιρίας διεκδικώντας τουλάχιστον (χωρίς να δεδομένη η τελική κρίση) ότι θα λάβουν τα οφειλόμενα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης