Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.277,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Μικρή άνοδος 0,1% για τον χρυσό, στα 1.277,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1,60 δολ. ή 0,1%, στα 1.277,60 δολ. ανά ουγγιά
Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα (22/4/2019) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση μεταξύ άλλων και από τα κέρδη που σημειώνονται στο πετρέλαιο, αλλά και από την ελαφριά αποδυνάμωση του δολαρίου.
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται σήμερα σημαντικά, στον απόηχο της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να μην ανανεώσει τις εξαιρέσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις για τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο από το Ιράν.
Σημειώνεται ότι από τις κυρώσεις εξαιρούνται μέχρι τις αρχές Μαΐου οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο δολάριο άσκησαν ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Μάρτιο πτώση μεγαλύτερη της προβλεπόμενης, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά κατοικίας συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, παρά τα χαμηλότερα επιτόκια και την αργή αύξηση των τιμών κατοικιών.
Συγκεκριμένα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 4,9%, στις 5,21 εκατ. μονάδες, τον Μάρτιο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για μια μείωση των πωλήσεων κατά 3,8%, στα 5,30 εκατ.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,60 δολ. ή 0,1%, στα 1.277,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 97,3 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,126 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 1,5%.
«Οι τιμές του χρυσού υπέφεραν την περασμένη εβδομάδα από μία πολύ ισχυρή πτώση», δήλωσε ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu, προσθέτοντας ότι «για την ώρα αυτό που συμβαίνει είναι μόνο τεχνική αγορά, με ορισμένα άτομα να έρχονται και να ωθούν τις τιμές υψηλότερα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης