Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφάζονται πασχαλιάτικα για το… «δώρο» Χριστουγέννων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σφάζονται πασχαλιάτικα για το… «δώρο» Χριστουγέννων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Το δημοσκοπικό σκηνικό δεν αλλάζει
Μπορεί να είμαστε λίγες ημέρες πριν το Πάσχα αλλά το δώρο Χριστουγέννων έχει γίνει το «μήλον της έριδος» στη σκληρή πολιτική διαμάχη των δύο μεγάλων κομμάτων.
Όλα ξεκίνησαν από τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων», η οποία πυροδότησε νέα πολιτική αντιπαράθεση και το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο».
Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για μεσαίωνα που οραματίζεται η ΝΔ που «κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά».
Ενώ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, αλλά και του υποψήφιου ευρωβουλευτής της, Κώστα Δέρβου, τονίζοντας ότι «μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί «ελεημοσύνη» και  «πελατειακά», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ανταπέδωσε τα πυρά μιλώντας για Fake News από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Το δημοσκοπικό σκηνικό δεν αλλάζει

Την ίδια στιγμή, πάντως ούτε η παροχολογία ούτε η σκανδαλολογία δεν φαίνεται να αλλάζουν το δημοσκοπικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.
Μόλις μια ημέρα πριν ανοίξει και επίσημα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, μια ακόμη δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφοντας τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα στα όρια του διψήφιου.  
Συγκεκριμένα, στην σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης η οποία διενεργήθηκε από την Pulse και παρουσιάστηκε από την τηλεόραση του Σκάι, στην απλή πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% με αναγωγή ενώ η διαφορά αυτή πηγαίνει στις 9,5 μονάδες επί των εγκύρων και με υπολογισμό σε τελική πρόβλεψη, μάλλον, η διαφορά αυτή θα φτάσει τις 11 μονάδες.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων και γενικα της αδιευκρίνιστης ψήφου, η ΝΔ ίσως θα έχει μία, μάλλον άνετη πλειοψηφία, 157 εδρών.
Κατά τα λοιπά δεν υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις.
Η ΝΔ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κλείνει την ψαλίδα αλλά ελάχιστα καθώς ανεβαίνει η δύναμή του μόλις κατά μισή μονάδα την στιγμή που ήδη, όλα τα κόμματα έχουν πάρει θέση στη γραμμή της αφετηρίας για την 26η Μαΐου και τις ευρωεκλογές οι οποίες θεωρούνται πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές που αργά ή γρήγορα θα έρθουν.
Έχει σημασία παντως ότι στην μάχη για την τρίτη θέση που παρακολουθούμε τα τελευταία τρία χρόνια να δίνουν το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, φαίνεται προς στιγμήν και σε αυτή τη δημοσκόπηση να την κερδίζει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά.
Το ΚΙΝΑΛ έχει 7,5, η Χρυσή Αυγή 7% και το ΚΚΕ είναι στο 5%.
Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την προσφυγή στις κάλπες καθώς απομένουν πλέον, 33 ημέρες μέχρι την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης