Τελευταία Νέα
Πολιτική

Weber: Το ΕΛΚ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές, ενάντια στον λαϊκισμό - Μητσοτάκης: Η ΝΔ στήριξε πάντα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

tags :
Weber: Το ΕΛΚ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές, ενάντια στον λαϊκισμό - Μητσοτάκης: Η ΝΔ στήριξε πάντα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας
«Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Ένας από τους λόγους που ξεκινώ εδώ την εκστρατεία μου», τόνισε ο κ. Weber
(upd) Την απόλυτη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο Manfred Weber, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα 23/4 από την Αθήνα την προεκλογική του εκστρατεία.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Weber δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον ως λαϊκιστή.
Υποστήριξε ότι επέλεξε την Ελλάδα για την έναρξη της εκστρατείας του, για τρεις λόγους.
Πρώτον γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
Δεύτερον γιατί αποτελεί ένα «ζωντανό παράδειγμα», εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα, γιατί οι πολίτες δεν πρέπει να παρασύρονται τους λαϊκιστές και τρίτον γιατί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν το πρώτο κόμμα μέλος του ΕΛΚ που στήριξε απόλυτα την υποψηφιότητά του από την πρώτη στιγμή.
«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει κανείς την εκστρατεία του.
Στην Ελλάδα, την πατρίδα της Δημοκρατίας.
Οι Έλληνες δημιούργησαν τη Δημοκρατία.
Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι από εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να τονίσω ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε τον λαϊκισμό.
Οι γλυκές υποσχέσεις για το μέλλον που δεν μπορούν να τηρήσουν αυτοί που τα υποσχέθηκαν, αυτό έζησαν οι Έλληνες όταν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα που ανήκει στο ΕΛΚ που με στήριξε απόλυτα την υποψηφιότητά μου», τόνισε χαρακτηριστικά.


Οι στόχοι του ΕΛΚ

Ο κ. Weber επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει δομήσει τις ιδέες και τους στόχους του πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες.
Ο πρώτος εξ αυτών είναι να δημιουργηθεί μία ισχυρή Ευρώπη.
Ο δεύτερος η Ευρώπη να γίνει «έξυπνη» υπό την έννοια της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, προκειμένου η ΕΕ να μετατραπεί σε ένα «έξυπνο σπίτι για όλους τους πολίτες», αλλά και να υπάρξουν δαπάνες για θέματα υγείας.
Ένας ακόμη στόχος είναι τόσο η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων όσο και η ενίσχυση της προσπάθειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΕΛΚ είναι ένα κόμμα το οποίο στηρίζει την ελεύθερη αγορά, καθώς μέσω αυτής μπορούν να ενισχυθούν οι επενδύσεις, να στηριχθεί η οικονομία και φυσικά να υπάρξει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ανέφερε ακόμη ότι «η ηγεσία του Jean - Claude Juncker έκανε πολλά αλλά πρέπει να καταπολεμήσουμε κι άλλο τη γραφειοκρατία στην Ευρώπη.
Θα καταργήσουμε 1000 νόμους που υπάρχουν και δεν βοηθούν τους πολίτες».


Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι το κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στην ΕΕ

Τον λόγο μετά τον κ. Weber έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα εισήλθε στην ΕΕ χάρη στις προσπάθειες του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του στον ΣΥΡΙΖΑ και στις βλάβες που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και όχι μόνο, εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα κατορθώσει να «τους κερδίσει σε όλα τα μέτωπα.
Μαχόμαστε γι’ αυτές τις εκλογές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για τη δημιουργία μίας καλύτερης Ευρώπης.
Για μία Ευρώπη που θέλουμε να έχει σε κορυφαίες θέσεις έντιμους ανθρώπους, όπως εσύ Manfred».
Συνεχίζοντας, δήλωσε: «η απειλή του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και του ρατσισμού σκιάζουν την Ευρώπη.
Η Ευρώπη, όμως, οφείλει να απαντήσει και σε μονόπλευρα δόγματα.
Να αποδειχθεί σταθερή στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στο δικαίωμα των λαών για ασφάλεια και δικαιοσύνη.
Μία Ευρώπη που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η ΝΔ επιθυμεί και στηρίζει μία Ευρώπη που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή και θα είναι ενωμένη, προκειμένου να μπορεί να αναπτύσσει τον πραγματικό της ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.
Ξεκαθάρισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα προωθήσουν στην Ευρωβουλή θέματα τα οποία απασχολούν χώρα μας, με πρώτο όλων την ανάγκη φύλαξης των συνόρων «καθώς τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης».
Όπως ήταν φυσικό ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «λέει ψέματα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και σε ευρωπαϊκά θέματα.
Όταν λέει ότι ο Manfred είναι ανθέλληνας, γιατί απλά ο Manfred αντιστάθηκε στους θλιβερούς χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που μας στοίχησαν 100 δισ. ευρώ.
Ο Manfred στηρίζει και θα στηρίξει και την επόμενη ημέρα το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, προκειμένου να μειωθούν τα δυσβάσταχτα βάρη που φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία και τα μη επιτεύξιμα πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία συμφώνησε».

Επίσκεψη στη Νεμέα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατιας επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και θαύμασαν το Ναό του Δία στη Νεμέα.
Οι δύο άντρες ξεναγήθηκαν από τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στη Νεμέα, τον καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, Στέφανο Μίλλερ.
Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Weber εντυπωσιάστηκαν από τους γιγάντιους κίονες του Ναού, όπως βέβαια και από το αρχαίο Στάδιο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο που δεν θα έχουμε μόνο ευρωεκλογές αλλά και εθνικές εκλογές, το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο. Μπαίνουμε σε μία χρόνια που θα είναι πολύ καλή για την Ευρώπη, για τη ΝΔ και την Ελλάδα».
Ο κ. Weber ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές για να αναπτυχθεί η χώρα μας, ενώ παρουσίασε το βασικό πλαίσιο της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν.
Επιπλέον, σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του και πως έχει έρθει στην Ελλάδα τέσσερεις φορές το τελευταίο διάστημα.
«Έχουμε κοινή υποχρέωση να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Ευρώπη.
Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα.
Εμείς στο ΕΛΚ λέμε πάντα την αλήθεια και δεν υποσχόμαστε πολλά.
Η ΝΔ δεν είπε ποτέ στους ανθρώπους κάτι που δεν μπορεί να κάνει», υπογράμμισε ο κ. Weber και πρόσθεσε ότι, πριν από δύο εβδομάδες, έλαβε από τις Βρυξέλλες το σχέδιο για την επόμενη πενταετία.
«Θέλω να σας παρουσιάσω τις βασικές δεσμεύσεις της Κομισιόν», υπογράμμισε, τονίζοντας πως «τα επόμενα 5 χρόνια την Ευρώπη δεν θα τη φτιάξουν οι γραφειοκράτες, αλλά οι πολίτες και γι' αυτό ζητάμε την εντολή τους στις 26 Μαΐου».
Ο κ. Weber ανέφερε ότι αυτό το σχέδιο έχει τρεις πυλώνες: Δυνατή Ευρώπη, Έξυπνη Ευρώπη, Ευγενική Ευρώπη.
Παράλληλα, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ανθέλληνα. «Αυτό ανήκει σε μια λογική παλιών στερεότυπων. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε.
«Η Ελλάδα εξέλεξε μία κυβέρνηση λαϊκιστών που έκανε πολλά, μεταξύ αυτών, και "κωλοτούμπα".
Ο λαϊκισμός έρχεται και από τα αριστερά και από την άκρα δεξιά.
Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο αφήγημα του λαϊκισμού στην Ελλάδα.
Όταν ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Weber ως ανθέλληνα υιοθετεί τη ρητορική της Ακροδεξιάς», είπε, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συνεχίζοντας, ο κ. Weber ανέφερε: «Το πρόγραμμά μου είναι ευρωπαϊκό και υποστηρίζω αυτό που έχει πει ο Κυριάκος ότι οι εξτρεμιστές και οι λαϊκιστές μας ανησυχούν».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε: «Βρίσκω υποκριτικό να με κατηγορεί ο κ. Τσίπρας για ακροδεξιά μετατόπιση όταν συγκυβερνούσε τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ και στηρίζεται ακόμα σε βουλευτές τους.
Υπάρχει μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη τέσσερα χρόνια και είναι εγκληματική οργάνωση.
Και βγήκε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι είναι πολιτική η δίκη.
Ποιος στηρίζει την Ακροδεξιά;».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος στην Ελλάδα που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ αναρωτήθηκε ποιον στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία της Κομισιόν.
Οι δύο άντρες ρωτήθηκαν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα», δήλωσε ο κ. Weber, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις.
Ο κ. Weber σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης