Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στο -0,22% και τα 1.274,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες πιέσεις για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στο -0,22% και τα 1.274,75 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (23/4) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, παρά τις νέες εντάσεις που έχουν προκύψει ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να μη χορηγήσει περαιτέρω απαλλαγές στις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Μαΐου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,22% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.274,75 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,10% στις 97,05 μονάδες.
«Ο πρόεδρος Donald Trump αποφάσισε να μην επανεκδώσει Σημαντικές Εξαιρέσεις Μείωσης όταν αυτές λήξουν στις αρχές Μαΐου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι «αυτή η απόφαση αποσκοπεί στο να περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν, απαγορεύοντας από το καθεστώς την κύρια πηγή εσόδων του».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, στόχος της κυβέρνησης Trump είναι «να παρακινήσει το Ιράν να επαναδιαπραγματευτεί τη διεθνή συμφωνία, αναστέλλοντας την επιδίωξη πυρηνικών όπλων, να σταματήσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και να τερματίσει την υποστήριξή του προς τρομοκρατικές ομάδες».
«Θα πάμε στο μηδέν», επεσήμανε ο κ. Pompeo, αναφερόμενος στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, προσθέτοντας ότι «το πόσον καιρό θα παραμείνουμε στο μηδέν εξαρτάται αποκελιστικά από τους ανώτερους ηγέτες του Ιράν».
Ωστόσο, η άνοδος της περασμένης εβδομάδας στη Wall Street, καθώς και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα και τη Γερμανία απομάκρυναν τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου, γεγονός που οδήγησε την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης