Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι ΗΠΑ πρέπει να υιοθετήσουν μία εποικοδομητική πολιτική απέναντι στο Ιράν

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι ΗΠΑ πρέπει να υιοθετήσουν μία εποικοδομητική πολιτική απέναντι στο Ιράν
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε για ακόμια μία φορά την αντίθεσή του απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις
Την έντονη αντίθεσή της απέναντι στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν εξέφρασε για μία ακόμη φορά η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα (23/4) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ειδικότερα, το κινεζικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την «σταθερή» αντίθεσή του απέναντι στις «μονομερείς κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά των εξαγωγών αργού πετρελαίου του Ιράν».
Παράλληλα, το Πεκίνο, το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό εισαγωγέα ιρανικού πετρελαίου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να σεβαστεί τη συνεργία που έχει με την Τεχεράνη, ενώ δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών.
Μέσω της ανακοίνωσή τους, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε επίσης την Ουάσιγκτον να υιοθετήσει μία πιο εποικοδομητική στάση στην πολιτική της απέναντι στο Ιράν.
Αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες Κίνας και ΗΠΑ, το ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι οι δύο χώρες έχουν σημειώσει «ουσιαστική πρόοδο» προς την επίτευξη μίας συμφωνίας, η οποία θα δώσει τέλος στη διαμάχη των τελευταίων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης