Μεγάλες απώλειες -12% στην ΔΕΗ αλλά με Πειραιώς +4% το ΧΑ -0,26% στις 776 μονάδες - Βραχυπρόθεσμος στόχος οι 800 μονάδες

Μεγάλες απώλειες -12% στην ΔΕΗ αλλά με Πειραιώς +4% το ΧΑ -0,26% στις 776 μονάδες - Βραχυπρόθεσμος στόχος οι 800 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στα χαμηλά της ημέρας στις 776 μονάδες ενώ ενδοσυνεδριακά "δοκίμασε" τιμές υψηλότερα της πρώτης σημαντικής αντίστασης των 780 μονάδων
(upd16) Ήπια πτωτικά έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά η οποία στιγματίστηκε από τις ισχυρές πιέσεις της ΔΕΗ -11,75% λόγω αποτελεσμάτων ενώ η άνοδος +4,21% της Πειραιώς αλλά και τα κέρδη +2,76% της δεικτοβαρούς Coca Cola - στο υψηλό της ημέρας στις δημοπρασίες - ανέκοψαν την περαιτέρω πτώση του Γενικού Δείκτη.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 776 μονάδες στα χαμηλά της ημέρας ενώ ενδοσυνεδριακά "δοκίμασε" να κινηθεί σε υψηλότερες τιμές φτάνοντας στις 785 μονάδες επίπεδα από 22/06/2018.
Ειδικότερα, απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ
καθώς διαμορφώθηκαν σε ζημιές 542 εκατ. ευρώ στη χρήση 2018 έναντι κερδών 127,6 εκατ. ευρώ το 2017, με σημαντική μείωση των EBITDA, λόγω εφάπαξ επιπτώσεων.
Στις υπόλοιπες τράπεζες σημειώθηκαν μεικτές τάσεις, ανοδικά έκλεισε η Εθνική +0,74% με ενδοσυνεδριακά κέρδη +3,28% ενώ με απώλειες, στα χαμηλά της ημέρας στις δημοπρασίες έκλεισαν Alpha Bank -1,7% και Eurobank -0,07% με υψηλό ημέρας +3,11%.
Με πτώση -2,22% έκλεισε η Τρ. Αττικής στο χαμηλό της ημέρας ενώ τα ενδοσυνεδριακά της κέρδη έφτασαν το +4,22% ενώ σήμερα αναμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης του 2018 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε στην δημοσιοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς ανήλθε στο 4,4% σε όρους Eurostat (δηλαδή σύμφωνα με τον τρόπο μέτρησης των πλεονασμάτων που είναι κοινός ανά την ΕΕ και ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ) και κατά 4,29% σε όρους προγράμματος εποπτείας.
Το υπερπλεόνασμα από την μια, θα εκτονώσει ως ένα βαθμό τις πιέσεις για μέτρα και παροχές μόνιμου χαρακτήρα που ζητά το Μαξίμου από το οικονομικό επιτελείο και από την άλλη θα καθησυχάσει τους θεσμούς για τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς κινδύνους, όπως τα είναι αναδρομικά από τα κομμένα δώρα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
Επίσης στα θετικά νέα προστίθεται και το επίσημο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών χθες το απόγευμα στον ESM για έγκριση της πρόωρης αποπληρωμής δανείων  3,7 δισ. ευρώ από τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ.
Όπως είχε αναφέρει το bankingnews.gr σε προηγούμενο δημοσίευμά του έως 10 Μαΐου 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ με επιτόκιο 5% αξίας 3,7 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ σε σύνολο 9,5 δισεκ. ευρώ.
Σταθεροποίηση καταγράφεται στην ελληνική αγορά  ομολόγων με 10ετές ομόλογο στο 3,32% ενώ το CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας βελτιώνεται στις 320 μονάδες βάσης προσεγγίζοντας τα χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου 2019 που είχε φθάσει στις 292 μονάδες βάσης.
Επιδείνωση καταγράφεται στο ιταλικό 10ετές  στο 2,69% διαμορφώνοντας το spread έναντι της Ελλάδος στις 63 μονάδες βάσης, εν μέσω πολιτικών εντάσεων στη χώρα, αλλά και εν όψει επικείμενης αναθεώρησης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard & Poor’s...
Στις υπόλοιπες μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 επικράτησαν πτωτικές τάσεις με ικανοποιητικές συναλλαγές, με την μεγαλύτερη πτώση ΔΕΗ, Viohalco, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής ενώ με την μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν Coca Cola και ΟΛΠ..
Με απώλειες -1,52% έκλεισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με χαμηλό ημέρας -5,11% καθώς από την μια ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υποβληθεί δημόσια πρόταση από την Reggeborgh Invest στην μετοχή εφόσον ξεπεράσει το 33% με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 27% ενώ από την άλλη, ο εν λόγω επενδυτής μπορεί να πουλήσει μέρος του μεριδίου του, ώστε το ποσοστό να υποχωρήσει κάτω από το 33% και να μην έχει δέσμευση υποβολής δημόσιας πρότασης.


Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,63% και τον Γενικό Δείκτη στο +0,15%.
Περί τις 11:00 με αγοραστικές παρεμβάσεις στο σύνολο των τραπεζών αλλά ειδικότερα στην Πειραιώς με κέρδη +6,12% ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +2,76% επιδρώντας στον Γενικό Δείκτη με κέρδη +0,89%
Στις δημοπρασίες περιορίστηκαν τα κέρδη των τραπεζών πλην της Πειραιώς η οποία διατήρησε τα κέρδη της +4,21% και σε συνδυασμό τις ισχυρές απώλειες της ΔΕΗ -11,75% ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -0,13% στις 651,45 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης στο -0,26%
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -0,26% στις 776 μονάδες έχοντας υψηλό στις 785,31 μονάδες και χαμηλό στις 776,22 μονάδες
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε ικανοποιητικά επίπεδα και επικεντρώθηκε στο τραπεζικό κλάδο.
Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 52 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 3,9 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 26,9 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων 15,7 εκατ. μετοχές διακινήθηκσνα στις τράπεζες
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 3,9 εκατ. ευρώ και όγκου 392 χιλ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, ο ΟΠΑΠ διακίνησε 39 χιλ. τεμάχια αξίας 366 χιλ. ευρώ, ο Φουρλής 198 χιλ. τεμάχια αξίας 1,11 εκατ. ευρώ και η Jumbo 155 χιλ. τεμάχια αξίας 2,46 δισ. ευρώ.

Τα θετικά νέα που θα συντηρήσουν το θετικό κλίμα στην χρηματιστηριακή αγορά

1)Η Eurostat ανακοίνωσε το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα στο 4,4% υψηλότερο από το 3,9% του 2017.
2)Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος στις 26 Απριλίου 2019 από την Standard and Poor’s κατά 1 κλίμακα σε ΒΒ- από Β+
3)Ο καναδικός οίκος DBRS στις 3 Μαΐου 2019 θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΒΒ/Β κατά μια κλίμακα συνεχίζοντας το θετικό κλίμα που θα διαμορφώσει η Standard and Poor’s.
4)Έως 7 Μαΐου 2019 θα εκδοθεί 7ετές ομόλογο στο 2,75% με 2,80%.
Οι προσφορές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 10-12 δισεκ. ευρώ.
5)Η Ελλάδα θα προβεί σε μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ κατά 3,7 δισεκ. έως 10 Μαΐου 2019 ώστε να παραμείνουν περίπου 5,8 δισεκ. ευρώ.
6)Στις 13 Μάιου αναβαθμίζονται στους δείκτες MSCI η Εθνική με την Eurobank με εκτιμώμενες εισροές 125 με 130 εκατ μετοχές.
7)Στις 16 Μαίου το investment day της Εθνικής τράπεζας στο Λονδίνο όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι που θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα.
8)Στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές όπου θα καταγραφεί μια μεγάλη νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορές 8% με 9%.
9) Τέλη Μαΐου με αρχές 2019 το deal της Πειραιώς με τον επενδυτή που θα αναλάβει την διαχείριση 28 δισ NPEs
Φαίνεται ότι η Πειραιώς έχει σχεδιάσει ένα σημαντικό deal το οποίο διασφαλίζει την τράπεζα και μηδενίζει τις πιθανότητες να ζητηθεί πρόσθετη ανακεφαλαιοποίηση.
10)Μέσα Ιουλίου 2019 η Eurobank θα αποφασίσει ποιος επενδυτής θα αναλάβουν την διαχείριση των 25 δισεκ. ευρώ NPEs προβληματικών ανοιγμάτων.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 776 μονάδες, με την πρώτη στήριξη τις 750 -760 μονάδες  ενώ οι πρώτες αντιστάσεις εντοπίζονται στην ζώνη των 780-790  μονάδων όπου ανοίγει ο δρόμος για τις 800 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 651 μονάδες με πρώτη στήριξη την ζώνη των 625 - 635 μονάδων ενώ οι πρώτες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 660 - 670 μονάδες και ακολουθεί η ισχυρή αντίσταση στην ζώνη των 720-730 μονάδων.

Τα νέα της  αγοράς

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την προσφυγή στις κάλπες καθώς απομένουν πλέον, 33 ημέρες μέχρι την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων συνεχίζεται με αφορμή την φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων»
Η κυβέρνηση από την μια εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, αλλά και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της, Κ. Δέρβου καθώς τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας και από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση ανταπέδωσε τα πυρά μιλώντας για Fake News από τα υπόγεια του Μαξίμου
Μια ακόμα αφορμή για να διασταυρώσουν Τσίπρας και Μητσοτάκης τα ξίφη τους στη Βουλή ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου αποτέλεσε η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου σχετικά με το διορισμό του τελευταίου στο ΕΣΥ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη μετά το Πάσχα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει το γάντι και να δηλώνει ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
Με αφορμή την επίσκεψη του M. Weber,του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, εκφράζεται ικανοποίηση από την ΝΔ για τον αναβαθμισμένο λόγο και ρόλο που οικοδομεί ο κ.Μητσοτάκης στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Η επιλογή του Weber να αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία από την Ελλάδα αναμφίβολα πιστοποιεί και τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, με αυτό ότι μπορεί να συνεπάγεται στην πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες.
Σύμφωνα με την  ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανάφερε ότι ο πρόεδρος Donald Trump αποφάσισε ότι δεν θα ανανεώσει τις εξαιρέσεις προς οκτώ χώρες για αγορά του ιρανικού πετρελαίου με απώτερο στόχο οι  ιρανικές εξαγωγές να μηδενιστούν απαγορεύοντας από το καθεστώς την κύρια πηγή εσόδων του.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, στόχος της κυβέρνησης Trump είναι «να παρακινήσει το Ιράν να επαναδιαπραγματευτεί τη διεθνή συμφωνία, αναστέλλοντας την επιδίωξη πυρηνικών όπλων, να σταματήσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και να τερματίσει την υποστήριξή του προς τρομοκρατικές ομάδες.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Με μεικτές τάσεις οι  ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές  μετά τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε στο πετρέλαιο, εν μέσω της απόφασης των ΗΠΑ να μη χορηγήσουν περαιτέρω απαλλαγές στις χώρες που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν..
Ειδικότερα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,19%, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε στο -0,51% στις 3198,59 μονάδες και ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε πτωτικά -0,14% στις 29963,24 μονάδες

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νευρικότητα επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄τρίμηνο του 2019.
Οι αναλυτές ανησυχούν για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών, η οποία αναμένεται αδύναμη στην αρχή του έτους.
Ειδικότερα ο δείκτης DAX στην Γερμανία καταγράφει άνοδο +0,12%, ο CAC στο Παρίσι στο +0,2%, ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται στο -0,25%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,60% ενώ ο FTSE 100 κινείται στο +0,75%.
Στην Wall Street, o Dow κινείται με οριακή άνοδο +0,16%, ο S&P στο +0,40%, ο Nasdaq με κέρδη +0,66% ενώ το ETF GREC κινείται στο -0,94% (8,56 δολ.)

Μεικτές τάσεις στις τράπεζες με ικανοποιητικές συναλλαγές – Στο επίκεντρο η Πειραιώς

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Πειραιώς και ακολούθησε η Εθνική ενώ με απώλειες έκλεισαν Alpha Bank και Eurobank.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά παραμένει εγκλωβισμένος και δίκαια, κάτω από τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 και δεν θα ξεκολλήσει εύκολα από αυτό το σκηνικό απαξίωσης.
Η Εθνική έκλεισε στα 1,9645 ευρώ με άνοδο +0,74% με όγκο 2,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,80 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,4450 ευρώ με πτώση -1,7% με όγκο 3,8 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,23 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,8550 ευρώ με άνοδο +4,21% με όγκο 2,96 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 810 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,7395 ευρώ με πτώση -0,07% με όγκο 5,55 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,62 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,3660 ευρώ με πτώση -0,44% και κεφαλαιοποίηση 610 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,22 ευρώ με πτώση -2,22% με όγκο 515 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 101 εκατ. ευρώ
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 13,08 ευρώ με πτώση -0,91% και κεφαλαιοποίηση 260 εκατ. ευρώ

Με πτωτικές τάσεις οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με ικανοποιητικές συναλλαγές – Ισχυρές πιέσεις στην ΔΕΗ  

Πτωτικές τάσεις καταγράφηκαν στην πλειονότητα στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25  με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν ΔΕΗ, Viohalco, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής.
Στον αντίποδα, με την μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν Coca Cola και ΟΛΠ.
H Coca Cola έκλεισε στα 32,03 ευρώ με άνοδο +2,76% με την κεφαλαιοποίηση στα 11,91 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 12,24 ευρώ με πτώση -0,65% και αποτίμηση 5,87 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 1,5840 ευρώ με πτώση -11,75% και αποτίμηση 367 εκατ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,7680 ευρώ με πτώση -2,32% και κεφαλαιοποίηση 410 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 9,38 ευρώ με άνοδο +0,21% και αποτίμηση 2,99 δισ. ευρώ.
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 18,96 με πτώση -0,21% ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 1,46 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,51 ευρώ με άνοδο +0,12% και κεφαλαιοποίηση 2,60 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 21,72 ευρώ με πτώση -0,37% και κεφαλαιοποίηση 2,41 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,56 ευρώ με πτώση -0,52% και κεφαλαιοποίηση 1,37 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 15,88 ευρώ με πτώση -1,12% και κεφαλαιοποίηση 2,16 δισ. ευρώ
Η μετοχή της Grivalia έκλεισε στα 11,44 ευρώ με πτώση -1,37% και κεφαλαιοποίηση 1,11 δισεκ. ευρώ
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,53 ευρώ με πτώση -2,12% και με την κεφαλαιοποίηση στα 286 εκατ. ευρώ
Η MIG που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0851 ευρώ με πτώση -5,34% με την κεφαλαιοποίηση 80 εκατ. ευρώ

Σταθεροποίηση στα ελληνικά ομόλογα το νέο 10ετές στο 3,32% και το CDS 320 μ.β.

Σταθεροποίηση καταγράφεται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα, με το νέο 10ετές να βρίσκεται στην ζώνη του 3,32% μετά το πρόσφατο ράλι.
Το ελληνικό δημόσιο θα εκδώσει νέο 7ετές ομόλογο με επιτόκιο πέριξ του 2,70%.  
Σήμερα επιδείνωση καταγράφεται και στην Ιταλία στο 2,69% το 10ετές.
Στις 19 Οκτωβρίου το Ιταλικό 10ετές είχε φθάσει έως το 3,78% βελτίωση περίπου 130 μονάδων βάσης.  
Το spread Ελλάδος – Ιταλίας διαμορφώνεται στις 63 μονάδες βάσης. 

Επιδείνωση στα ομόλογα της Νοτίου Ευρώπης

Σημαντική επιδείνωση καταγράφεται σήμερα στην αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να «εκτοξεύεται» σε υψηλό 7 εβδομάδων, εν μέσω πολιτικών εντάσεων στη χώρα, αλλά και εν όψει μιας επικείμενης αναθεώρησης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard & Poor’s.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας βρίσκεται στο 2,69%,
Να σημειωθεί ότι στις 19 Οκτωβρίου είχε φθάσει έως το 3,78% το Ιταλικό 10ετές ομόλογο.
Το 10ετές γερμανικό ομόλογο βρίσκεται σήμερα 18/4/2019 στο 0,03% με πρόσφατο υψηλό 0,78% στις 13/2/2018.
Θυμίζουμε ότι το υψηλό ετών 1,02% σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου του 2015 ενώ το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου του 2016 στο -0,1950%.
Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων διαμορφώνονται ως εξής….
Η Ιρλανδική 10ετία λήξης 2028 εμφανίζει απόδοση 0,56% με το ιστορικό χαμηλό 0,5230% σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου του 2019.
Το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο λήξης Οκτωβρίου 2028 έχει απόδοση 1,20% με το ιστορικό χαμηλό στο 1,124% που  σημειώθηκε στις 12 Απριλίου 2019.
Το ισπανικό 10ετές έχει απόδοση 1,11% με το ιστορικό χαμηλό στο 0,87% που σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2016.
Στην Ιταλία το 10ετές ομόλογο λήξης 1η Αυγούστου του 2029 έχει απόδοση 2,69% και με ιστορικό χαμηλό 1,042% στις 11 Αυγούστου του 2016.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος έκδωσε 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,40% και η τρέχουσα απόδοση του είναι 1,44%.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS