Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Θα μετατρέψω την πρόταση μομφής Μητσοτάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης - Στοχοποίηση από τη ΝΔ καταγγέλλει ο Πολάκης

Τσίπρας: Θα μετατρέψω την πρόταση μομφής Μητσοτάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης - Στοχοποίηση από τη ΝΔ καταγγέλλει ο Πολάκης
Debate δεν ήθελες κε.Τσίπρα; - Θα το έχεις εδώ στη Βουλή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
(upd2) Μια ακόμα αφορμή για να διασταυρώσουν Τσίπρας και Μητσοτάκης τα ξίφη τους στη Βουλή ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου αποτέλεσε η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλου σχετικά με το διορισμό του τελευταίου στο ΕΣΥ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη μετά το Πάσχα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει το γάντι και να δηλώνει ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
«Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη και επιχείρησε έναν σπάνιο, για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή θα πω εγώ, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου.
Άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο εντός της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
Και μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου σε μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό - δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους - ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα.
Και ανέβηκε σε αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με εαυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το εάν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό, εάν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, είναι και κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών.
Και θέλει να συζητάμε γι' αυτό, όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το Δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε.
Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κύριοι συνάδελφοι.
Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτή εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
Και θα συζητήσουμε για τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς.

Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το Δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια.
Για αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε.
Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης ή συνολικά της κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ' όλης της ύλης.
Μπροστά στον ελληνικό λαό.
Για του πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε, θα το πιείτε μέχρι τέλους» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε νέα του παρέμβαση μετά την παρέμβαση του βουλευτη της ΝΔ, Κ.Τζαβάρα που είπε πως δεν περίμενε από τον πρωθυπουργό της χώρας να ταυτιστεί με τον κ.Πολάκη, υπογράμμισε πως «δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, θα συζητήσουμε για τους πολλούς, για τα πολλά, για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση .
«Αν για σας ντροπή για τη Δημοκρατία και για την αξιοπρέπεια είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται με την εντιμότητά του.
Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή εδώ τη Βουλή, οι μίζες όλης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, η διαφθορά, η διαπλοκή, το γεγονός ότι στα μεγάλα προβλήματα εσείς προσφεύγετε σε έναν αντιπερασπασμό που δεν σας τιμά.
Δεν σας επιτρέψουμε αν εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί όπου εσείς επιθυμείτε να την εκτρέψετε.
Δεν θα σας επιτρέψουμε να αποφύγετε όλα αυτά που θέλετε να αποφύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι» είπε ο κ.Τσίπρας.

Πρόταση μομφής κατά Πολάκη από τη ΝΔ

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Πολάκη και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου για τον διορισμό του τελευταίου στο ΕΣΥ.
«Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα, debate θα έχετε στη Βουλή.
Πάρτε το debate εδώ και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά.
Εξάλλου ένα και το αυτό είστε» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.
«Ο ανεκδιήγητος υπουργός σας κ. Πολάκης χθες με ανάρτησή του επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με αναπηρία για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για άνθρωπο που η προσωπική του διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Έτσι αντιλαμβάνεστε την κοινωνία ισότητας και ισορροπιών;
Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά…
Ως εδώ.
Τον Στέλιο τον γνώρισα προσωπικά πριν κάποιους μήνες.
Δεν του χαρίστηκε κανείς, δεν έχει την ανάγκη μας.
Εμείς έχουμε την ανάγκη του δικού του παραδείγματος.
Είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής.
Είναι ζήτημα ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο.
Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών.
Που ξεπερνά τα οικονομικά προβλήματα.
Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους  θέλουμε να αφήσουμε πίσω.  
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του Πολάκη.
Αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη και ελάτε όλοι σας να τον υπερασπιστείτε, αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή των Πολάκηδων» είπε ο κ.Μητσοτάκης, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της ΝΔ από την αντιπαράθεση μεταξύ του Π.Πολάκη και του Στ. Κυμπουρόπουλου.
Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίτερα με ανάρτηση του στο twitter o κ. Μητσοτάκης είχε γράψει: «Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια.
Έκανα λάθος.
Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας.

Πολάκης: Η ΝΔ με στοχοποιεί για να αλλάξει την ατζέντα

Σε δήλωση για το περιεχόμενο της ανάρτησής του, προχώρησε, λίγη ώρα μετά την προαναγγελία υποβολής πρότασης μομφής στο πρόσωπο του από τη Νέα Δημοκρατία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Ο Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στη ΝΔ καλώντας την να απαντήσει αν θα διατηρήσει τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων για τα ΑμεΑ ή αν τα θεωρεί «χάρες» και σχεδιάζει την κατάργησή τους και δήλωσε ότι στοχοποιείται από τη ΝΔ με στόχο την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας που περιλαμβάνει μέτρα ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.
«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησής μου από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα.
Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος το οποίο επαναλαμβάνω: ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος -το οποίο υπηρετούμε και χτίζουμε- οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, υπέρ των ατόμων με αναπηρία.
Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών.
Συνεπώς, το ερώτημα το οποίο προκύπτει, προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο, είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και οι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά στη ΝΔ τα θεωρούν χάρες, που θέλουν να τα καταργήσουν ή εάν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετείται από ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και στη δημιουργία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.
Εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική, σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα, από τη στιγμή που ο κ. Κυμπουρόπουλος εκτίθεται -και ορθώς εκτίθεται- στο πολιτικό πεδίο».
«Το ερώτημα είναι αυτό: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων -που αυτά δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τους αναπήρους- τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν; Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

ΝΔ: Πλήρης κάλυψη Τσίπρα στον χυδαίο και φαύλο Πολάκη

«Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να απομακρύνει τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη.
Αντ’ αυτού επέλεξε να τον καλύψει πλήρως.
Πήγε στη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών.
Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του.
Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Μητσοτάκης από τη Νεμέα: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε άτυπη συζήτηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στη Νεμέα και απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η σημερινή αντίδραση του κ. Τσίπρα συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πολιτική υπάρχει και η ηθική.
Οι πολίτες μετά από αυτό που έγινε σήμερα, θα ξέρουν ότι αν επιλέξουν τον κ. Τσίπρα παίρνουν μαζί και τον κ. Πολάκη. Οι δύο τους είναι ένα και το αυτό».

Η αντιπαράθεση

Όλα άρχισαν από ένα tweet του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στ. Κυμπουρόπουλου.
«Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες.
Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ.
Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει» έγραψε στο twitter ο κ.Κυμπουρόπουλος για να έρθει το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας η απάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
«Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι:(όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ).
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!» ήταν η απάντηση του κ.Πολάκη.
Η επίθεση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Η απάντηση Κυμπουρόπουλου στον Πολάκη

Την απάντησή του στην επίθεση του Παύλου Πολάκη έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε πως βρίσκεται στη θέση που κατέχει (Επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ) μετά από μια διαδικασία υπό κρίση.
Όπως εξήγησε, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.
Ο Στ. Κυμπουρόπουλος χαρακτήρισε «μικρότητα» να δημοσιευτεί το ΦΕΚ με τον διορισμό του και εξήγησε ότι «ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση.
Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου.
Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα».
Είπε ακόμη ότι υπάρχουν απόψεις πολιτών που κατανοούν την προσπάθεια που έχει κάνει ένας άνθρωπος με αναπηρία να φτάσει και να κρατήσει μια θέση, λέγοντας ότι στη διαδικασία αυτή υπάρχει πριν, η διάρκεια και το μετά.
Ακόμη εξέφρασε την λύπη του γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τα υπερασπίστηκε.
Πρόσθεσε ότι είναι δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία να κινούνται στον χώρο που θέλουν και όποτε θέλουν.

ΕΣΑμεΑ: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τη δήλωση Πολάκη

Την έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκάλεσε η απαράδεκτη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλου.
«Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΕΣΑμεΑ προσθέτει ότι προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για το θέμα αυτό.

Φίλης κατά Πολάκη: Δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ - Αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης

Θέση κατά του Παύλου Πολάκη έλαβε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης στον απόηχο της δήλωσης του πρώτου κατά του υποψήφιου της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
«Πιστεύω ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ!
Αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον αγώνα των ΑμΕΑ.
Πρέπει άμεσα να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του» υποστήριξε.

Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ): Να πάρει πίσω τη δήλωση του ο Πολάκης

Για ατυχή δήλωση έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλάφας.
«Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο.
Θα πρέπει να την πάρει πίσω» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Μπαλάφας.

Γεννηματά: Τόσο δηλητήριο μόνο από φασίστες

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινείται η αντίδραση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για την αντιπαράθεση Πολάκη – Κυμπουρόπουλου σχετικά με τον τρόπο που ο τελευταίος διορίστηκε στο ΕΣΥ.
«Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ.Τσιπρας τον κ. Πολάκη.
Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα.
Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…» ανέφερε σε μήνυμα της στο twitter η κα.Γεννηματά.

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας οφείλει να απομακρύνει τον Πολάκη - Ξεπέρασε κάθε όριο

Την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από το κυβερνητικό σχήμα ζητά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού κατά του υποψήφιου της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απομακρύνει σήμερα τον κ. Πολάκη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τόσο ακραίες δηλώσεις.
Αλλά τώρα ξεπέρασε κάθε όριο στοχοποιώντας τον Στ. Κυμπουρόπουλου για τον οποίο όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε υπερήφανοι.
Είναι πλέον θέμα ανθρωπισμού και πολιτισμού» έγραψε ο κ. Χατζηδάκης στο twitter.

www.bankingnews.gr

.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης