Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Στηρίζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν τις εξαιρέσεις για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου

Σ. Αραβία: Στηρίζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν τις εξαιρέσεις για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας τόνισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ αποτελεί ένα «απαραίτητο βήμα»
Την πλρήξη στήριξή της απέναντι στην απόφαση των ΗΠΑ να τερματίσουν τις εξαιρέσεις προς τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο εξέφρασε σήμερα (23/4) η Σαουδική Αραβία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ibrahim Abdulaziz al-Assaf.
Ειδικότερα, ο κ. al-Assaf δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία «στηρίζει πλήρως» την απόφαση των ΗΠΑ να μην χορηγήσει περαιτέρω απαλλαγές προς τις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο κατά τους τελευταίους μήνες.
«Το ιρανικό καθεστώς χρησιμοποιούσε πάντοτε τους πόρους του προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επικίνδυνες πολιτικές τους και να υποστηρίξει την τροομοκρατία σε όλο τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.
Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ αναφορικά με τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου ως ένα «απαραίτητο βήμα».
Νωρίτερα, η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύθηκε να «συντονιστεί με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου ώστε να εξασφαλίσουν επαρκή εφοδιασμό για τους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου δε θα βγει εκτός ισορροπίας».
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και οι υπόλοιποι παραγωγοί του ΟΠΕΚ «θα πράξουν περισσότερα ώστε να αποκαταστήσουν τις διαφορές στη ροή πετρελαίου», μετά από την πλήρη εφαρμογή των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης