Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για τον Κυμπουρόπουλο - Ήταν πολιτική η κριτική μου

Πολάκης: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για τον Κυμπουρόπουλο - Ήταν πολιτική η κριτική μου
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε στην έντονη κριτική που δέχθηκε μετά το σχόλιο του εις βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου
Σε... διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αναγκάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε αλλά και την προαναγγελία για την κατάθεση πρόταση μομφής από τη ΝΔ.
Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, έκανε λόγο για συνειδητή στοχοποίηση από τον κ. Μητσοτάκη και διαστρέβλωση της αλήθειας, ενώ υποστήριξε ότι έκανε απλά μια πολιτική κριτική και έθεσε προς τη ΝΔ το ερώτημα αν θεωρεί χάρες τα μέτρα που λαμβάνονται για τα ΑμΕΑ.
«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησής μου από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωση των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Και πρόσθεσε: «Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία;
Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών άρα το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τον κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα , οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη κι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χαρές και θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία».
Όπως σημείωσε «εγω διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μία δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς ο κ. Κυμπουροπουλος κάνει και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο, το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν.
Αυτά τα θετικά μέτρα άρση των διακρίσεων που δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών αν τα θεωρούν χαρές που θέλω να τα καταργήσουν ή όχι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης