Δεν υπάρχει σχέδιο για δημόσια πρόταση της Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ Τέρνα

Δεν υπάρχει σχέδιο για δημόσια πρόταση της Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ Τέρνα
Οι επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί με τα σενάρια που κυκλοφορούν, καθώς ακόμη ο ολλανδικός όμιλος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υποβληθεί δημόσια πρόταση από την Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ Τέρνα.
Μετά από διάστημα 8-9 μηνών ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest έχει αποκτήσει το 27% της ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ενδέχεται να υποβάλει δημόσια πρόταση εφόσον ξεπεράσει το 33%, αποκτώντας το 7,6477% του Υork Capital.
Αίρεση για σχέδιο αυτό είναι:
1) Να αποκτήσει το ποσοστό του York Capital στη ΓΕΚ Τέρνα
2) Να θέλει ο ολλανδικός όμιλος να αποκτήσει ποσοστό πάνω από το 33%
3) Να δαπανήσει σημαντικά κεφάλαια στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα
Επειδή όλα αυτά τα θέματα είναι ακόμη ανοιχτά και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ ούτε οι Ολλανδοί έχουν ξεκαθαρίσει εάν όντως θέλουν να ξεπεράσουν το όριο του 33%, οι επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί με τα σενάρια που κυκλοφορούν.
Επίσης, πηγές της ΓΕΚ Τέρνα τονίζουν στο bankingnews ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχει συμφωνία για την απόκτηση του ποσοστού αυτού από την Reggeborgh Invest, το οποίο ωστόσο αν γίνει, δύναται να πραγματοποιηθεί εντός 10 με 12 μήνες.
Σε περίπτωση που οι Ολλανδοί αποκτήσουν πάνω από το 33% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μπορούν να προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του κατασκευαστικού Ομίλου. 
Είθισται με βάση την ελληνική νομοθεσία ένας επενδυτής που αποκτά πάνω από το 33% να υποβάλει δημόσια πρόταση.
Αλλά μπορεί ο εν λόγω επενδυτής που έχει φτάσει το όριο της δημόσιας πρότασης να πουλήσει μέρος του μεριδίου του, ώστε το ποσοστό να υποχωρήσει κάτω από το 33% και να μην έχει δέσμευση υποβολής δημόσιας πρότασης.
Επίσης, η υποβολή δημόσιας πρότασης κατά βάση είναι θετική εξέλιξη για μια εταιρεία, εντούτοις, η μετοχή υποχωρεί κατά 3,60% στα 5,09 ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS