Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +0,11% ο DAX

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων - Στο +0,11% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,23% κι έκλεισε στις 391,35 μονάδες
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (23/4/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του 2019.
Οι αναλυτές ανησυχούν για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών, η οποία αναμένεται αδύναμη στην αρχή του έτους.
Την ίδια ώρα, η προσοχή παραμένει στραμμένη στην αγορά πετρελαίου, μετά τη χθεσινή απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να σκληρύνει την στάση του και να άρει τις εξαιρέσεις για εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,23% κι έκλεισε στις 391,35 μονάδες.


Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,11% κι έκλεισε στις 12.235,51 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,85% στις 7.523,07 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,20% στις 5.591,69 μονάδες.




Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,27% κι έκλεισε στις 21.896,84 μονάδες.


Η μετοχή της UniCredit κατέγραψε απώλειες 3,3%, της Banco Bpm σημείωσε πτώση 1,8%, της Bper Banca διολίσθησε κατά 1%, ενώ της Intesa Sanpaolo υποχώρησε κατά 0,5%.
Σημαντική επιδείνωση καταγράφηκε σήμερα στην αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να «εκτοξεύεται» στο υψηλό 7 εβδομάδων του 2,67%, εν μέσω πολιτικών εντάσεων στη χώρα, αλλά και εν όψει μιας επικείμενης αναθεώρησης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard&Poor’s.
Οι αναλυτές εκτιμούν, παράλληλα, ότι οι κινήσεις στην αγορά ομολόγων είναι υπερβολικές λόγω και του γεγονότος ότι η διαπραγμάτευση στις αγορές είχε παραμείνει υποτονική κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα του 2019 άσκησε επίσης πίεση στις αποδόσεις της των ομολόγων της Ευρωζώνης γενικότερα.
Ο οίκος αξιολόγησης S&P Global αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή (26/4) την αναθεωρημένη αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, που τώρα διαμορφώνεται στο «ΒΒΒ», μόλις δύο βαθμίδες πάνω από την κατηγορία «junk», με το outlook να είναι αρνητικό.
Η αδύναμη οικονομία της Ιταλίας και οι ανησυχίες για το αυξανόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού έχουν πυροδοτήσει φόβους σχετικά με τις προοπτικές αξιολόγησης της Ιταλίας.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εντάσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στη χώρα, μετά τις αμοιβαίες καταγγελίες για διαφθορά.
Ο κλάδος πετρελαίου και αερίου κατέγραψε άνοδο άνω του 2,2%, με τις μετοχές των Royal Dutch Shell και Total να καταγράφουν κέρδη 2,2% και 1,8% αντίστοιχα.
Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019, μία ημέρα αφότου η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τον τερματισμό όλων των εξαιρέσεων από τις κυρώσεις αναφορικά με το Ιράν.
Στα εταιρικά νέα, «άλμα» άνω του 18% κατέγραψε η μετοχή της Thomas Cook, στον απόηχο δημοσιεύματος του «Sky News» που ανέφερε ότι η εταιρεία έχει προσεγγιστεί για μια πιθανή εξαγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης