Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λυκουρέζος: Αρνούμαι τις κατηγορίες - Όλα είναι σκευωρία - Είμαι 55 χρόνια μάχιμος δικηγόρος

tags :
Λυκουρέζος: Αρνούμαι τις κατηγορίες - Όλα είναι σκευωρία - Είμαι 55 χρόνια μάχιμος δικηγόρος
«Δεν θα αποσύρω την αγωγή ενάντια την κ. Παπακώστα», τόνισε ο κ. Λυκουρέζος
Αρνήθηκε κάθε κατηγορία για συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών» ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Υπογράμμισε ότι «αρνούμαι τις κατηγορίες.
Είμαι 55 χρόνια μάχιμος δικηγόρος.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που πιστεύει ότι ξαφνικά τρελάθηκα».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα «πάρει πίσω» την αγωγή που κατέθεσε ενάντια στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, παρά το γεγονός ότι η υφυπουργός ανασκεύασε τη δήλωσή της και υποστήριξε ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Λυκουρέζο για το ζήτημα.
Υποστήριξε ακόμη ότι δεν έχει καμία σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους τον κατηγορούν ότι είχε επαφές και προσέθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θεωρεί ότι η αλήθεια θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λυκουρέζος όσο και ο, επίσης δικηγόρος, Θ. Παναγόπουλος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τη Δευτέρα 22/4.
Για τον κ. Λυκουρέζο ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.
Στον κ. Παναγόπουλο, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η απόφαση της πολύωρης ανακριτικής διαδικασίας έγινε δεκτή με αγκαλιές και φιλιά από τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες των δύο δικηγόρων.

Τι αναφέρει η αγωγή

«Η κ. Παπακώστα, ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου (και άρα σε προσβολή της προσωπικότητας μου).
Ειδικότερα εκφράστηκε ως μη έδει η βεβαιότητα της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ.
Προέβη άνευ λόγου και αιτίας, στις ως άνω ανοίκειες δηλώσεις της, εμφανιζόμενη μάλιστα να επιχαίρει για την υποτιθέμενη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μολονότι η σύλληψη μου, έλαβε χώρα σε εκτέλεση εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή και όχι κατόπιν έρευνας της ως άνω υπηρεσίας».
Και συνεχίζει: «Εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου, η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη  δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονα αρνητικό και νοσηρό, και τοξικό κλίμα σε βάρος μου, το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου».
Με την αγωγή του ζητά ως αποζημίωση το ποσό των 10.000 ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης