Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Συζητήσεις για συγχώνευση των τμήματων asset management των Deutsche Bank και UBS

tags :
FT: Συζητήσεις για συγχώνευση των τμήματων asset management των Deutsche Bank και UBS
FT: Συζητήσεις για συγχώνευση των τμήματων asset management των Deutsche Bank και UBS
Τα τμήματα asset management (διαχείριση περιουσιακών στοιχείων) της Deutsche Bank και της UBS βρίσκονται σε σοβαρές συνομιλίες για τη συγχώνευση, σύμφωνα με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις, όπως αναφέρουν οι Financial Times, σε συμφωνία που θα δημιουργήσει έναν νέο ευρωπαίο πρωταθλητή στον κλάδο των επενδύσεων.
Εάν ολοκληρωθεί, η συγχώνευση η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί θα υπερισχύσει της Axa της Γαλλίας και της Legal & General και θα δημιουργήσει το αντίπαλο δέος για τη γαλλική Amundi, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 1,4 τρισ. ευρώ.
Μια δομή που εξετάζεται, είναι η UBS να εισφέρει τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της, η οποία διαχειρίζεται 700 δισ. ευρώ,  στην Deutsche's DWS με αντάλλαγμα μετοχές της.
Η DWS, η οποία ανήκει κατά 79% στην Deutsche Bank, διαχειρίζεται 662 δισ. ευρώ.
Η Deutsche Bank θα παραμείνει ο κορυφαίος μέτοχος της εταιρείας, αλλά το ποσοστό της θα μειωθεί.
Η συγχώνευση των asset management της Deutsche Bank και της UBS θα δημιουργούσε μια νομική οντότητα που θα ήταν σε καλύτερη θέση να ανταγωνιστεί με τις Blackrock και Vanguard, τους αμερικανικούς «γίγαντες» των επενδύσεων που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 11,7 τρις. δολαρίων.
Η UBS ήταν ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως πριν από 12 χρόνια πριν από μια δραματική πτώση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Μια «παλίρροια» εκροών των επενδυτών κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης περιόδου της τελευταίας δεκαετίας είδε την πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην 16η θέση παγκοσμίως το 2018.
Η DWS έχει προσελκύσει και άλλους ενδιαφερόμενους.
Η Allianz, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της Γερμανίας, εξετάζει μια πιθανή προσφορά εξαγοράς για την επιχείρηση.
Άλλοι δυνητικοί εταίροι περιλαμβάνουν την Amundi, η οποία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς ιταλικής Pioneer και των Natixis Investment Managers και Generali.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης