Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο 2018 ο χρυσός - Πτώση 0,3% στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο 2018 ο χρυσός - Πτώση 0,3% στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 4,40 δολ. ή 0,3%, στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (23/4/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2018, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και από την αυξημένη όρεξη για ανάληψη ρίσκου.
Οι επενδυτές έχουν στραφεί σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές, στον απόηχο στον απόηχο καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ.
Η τρέχουσα εβδομάδα είναι η πιο «πολυάσχολη» της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων.
Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί ήταν σε μεγάλο βαθμό καλύτερα των προσδοκιών. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, πάνω από το 78% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν αναφέρει αποτελέσματα, εμφάνισαν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών. 
Στην άνοδο του δολαρίου συνέβαλαν ορισμένα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικίας, με τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών να ανέρχονται τον Μάρτιο του 2019 σε υψηλό σχεδόν 1,5 έτους, χάρη στα χαμηλότερα επιτόκια και στις χαμηλότερες τιμές.
Την ίδια ώρα, η προσοχή στρέφεται στην αγορά πετρελαίου, μετά τη χθεσινή απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να σκληρύνει την στάση του και να άρει τις εξαιρέσεις για εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.
Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται σήμερα κατά 1% στα 66,2 δολ. ανά βαρέλι.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 4,40 δολ. ή 0,3%, στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 97,7 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,121 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,4% στο 1,293 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης