Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα … βράχια των εργαζομένων το σφυρί στο Mega

tags :
Στα … βράχια των εργαζομένων το σφυρί στο Mega
Το ισχυρό ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία, ο προγραμματισμός του Ιουνίου και η εμπλοκή με τους οφειλόμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Mega από την Grant Thornton που έχει αναλάβει την ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Ιουνίου.
Θεωρείται δε ότι το ενδιαφέρον θα είναι ιδιαιτέρα υψηλό ειδικά για την ταινιοθήκη που θα βγει ξεχωριστά σε πώληση ενώ και για το σήμα και το αρχείο ειδήσεων αναμένεται να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη αδείας από τον όμιλο Alter Ego αλλά και ότι το OPEN «πάσχει» σε επίπεδο αρχείου ειδήσεων.
Ωστόσο  παρά την προετοιμασία που γίνεται για τη διαδικασία του πλειστηριασμού δεν φαίνεται τα πράγματα είναι απλά με το σκέλος των εργαζόμενων του τηλεοπτικού σταθμού.
Ήδη η Grant Thornton χρησιμοποιεί για τις «ανάγκες της εκκαθάρισης» περί τους τριάντα εργαζόμενους ενώ σε λειτουργία βρίσκεται η ιστοσελίδα της εταιρίας η οποία εμφανίζεται να εκπέμπει πρόγραμμα το οποίο για την ακρίβεια είναι προβολές σήριαλς από την ταινιοθήκη του Mega.
Επίσης λειτουργούν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας τα οποία μάλιστα διαφημίζουν την προβολή σήριαλς και το πρόγραμμα του σταθμού.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν τελικά η εκπομπή προγράμματος μέσω web καλύπτει την έννοια της εκκαθάρισης εν λειτουργία δεδομένου ότι στη λειτουργία της επιχείρησης υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες οι οποίες δεν ασκούνται.  
Επιπλέον είναι άγνωστο τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πλην των τριάντα του τηλεοπτικού σταθμού καθώς και οι περισσότερες επισχέσεις εργασίας έχουν λήξει αλλά και δεν έχουν απολυθεί από την επιχείρηση.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι η Grant Thornton θα απέστελλε ενημέρωση στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού ότι δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες τους.
Ωστόσο μέχρι στιγμής τέτοια επιστολή δεν έχει φτάσει στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού ούτε έχει καταγγελθεί με οποιοδήποτε τρόπο η σύμβασή  τους.
Έτσι εγείρονται ζήτημα για το τι ακριβώς συμβαίνει με το προσωπικό το οποίο εύλογα έχει αξιώσεις αποζημιώσεων ακόμα και να υποτεθεί ότι έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις σιωπηρώς.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι τα σωματεία εργαζομένων όπως η ΕΣΗΕΑ δεν φαίνεται να παρεμβαίνουν μέχρι στιγμής ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθεί και ζήτημα οικειοθελούς αποχώρησης γεγονός που σημαίνει μηδενικές αποζημιώσεις.
Από την άλλη πλευρά εφ όσον δεν μπορεί να τεκμηριωθεί η οικειοθελής αποχώρηση το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να απολυθούν πριν η εταιρία μεταβιβαστεί.
Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η αποζημίωση των εργαζομένων θα γίνει από το εκπλειστηρίασμα όπως προβλέπει η νομοθεσία και ότι ο ειδικός εκκαθαριστής είναι υπόχρεος μόνο για τους εργαζόμενους που θα απασχολήσει κατά το διάστημα της ειδικής εκκαθάρισης τόσο στο σκέλος των οφειλόμενων μισθών όσο και των αποζημιώσεων.
Από την άλλη πλευρά πάντως θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές από πλευράς εργαζομένων όπως συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ όπου η διαδικασία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί παρά το γεγονός ότι η πώληση της εταιρίας ολοκληρώθηκε από το καλοκαίρι του 2017.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης