Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μετά το Ραμαζάνι θα παρουσιαστεί το ειρηνευτικό σχέδιο Kushner για το Μεσανατολικό

tags :
ΗΠΑ: Μετά το Ραμαζάνι θα παρουσιαστεί το ειρηνευτικό σχέδιο Kushner για το Μεσανατολικό
ΗΠΑ: Μετά το Ραμαζάνι θα παρουσιαστεί το ειρηνευτικό σχέδιο Kushner για το Μεσανατολικό
Το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή θα παρουσιαστεί μετά το Ραμαζάνι, που φέτος θα τελειώσει γύρω στις 4 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα (23/4) ο Jared Kushner, ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου D. Trump.
«Θα περιμένουμε μέχρι τη λήξη του Ραμαζανιού και κατόπιν θα δημοσιοποιήσουμε το σχέδιό μας», είπε, σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το περιοδικό Time στη Νέα Υόρκη.
Ο Jared Kushner άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον ετοιμαζόταν να παρουσιάσει την πρότασή της στα τέλη του 2018, όμως ο σχεδιασμός της ανατράπηκε λόγω της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός B. Netanyahu "πέτυχε μεγάλη νίκη και αυτήν την περίοδο συγκροτεί την κυβέρνηση συνασπισμού", συνέχισε.
"Όταν θα τελειώσει (σ.σ. με τον σχηματισμό κυβέρνησης) θα είμαστε πιθανότατα εν μέσω του Ραμαζανιού", πρόσθεσε.
Ο γαμπρός του προέδρου Trump είναι επικεφαλής μιας μικρής ομάδας στην οποία έχει ανατεθεί εδώ και δύο χρόνια η σύνταξη μιας ειρηνευτικής πρότασης για το Μεσανατολικό.
Ο D. Trump έχει δεσμευτεί ότι θα πετύχει σε αυτό το ζήτημα ό,τι δεν κατάφεραν να πετύχουν όλοι οι προκάτοχοί του.
Ο Jared Kushner, που δεν έχει καμία διπλωματική εμπειρία, μπόρεσε μέχρι τώρα να κρατήσει μυστικό το περιεχόμενο του σχεδίου του.
Ωστόσο οι Παλαιστίνιοι το έχουν ήδη απορρίψει, πριν καν να το δουν, καθώς δεν αναγνωρίζουν τον μεσολαβητικό ρόλο του Trump αφότου αναγνώρισε μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Για άλλη μια φορά σήμερα, ο Jared Kushner δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες του σχεδίου του, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για "μια μη συμβατική προσέγγιση".
"Ελπίζω ότι είναι ένα συνολικό όραμα για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν δύσκολες επιλογές.
Αν επικεντρωθούν στις παλιές, παραδοσιακές παραμέτρους, δεν θα κάνουμε ποτέ πρόοδο" είπε, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι και οι δύο πλευρές θα κληθούν να κάνουν "δύσκολους συμβιβασμούς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης