Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θάνος Ψαθάς (CEO ΘΕΚ Α.Ε και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ): Το καλό σενάριο σε 9 μήνες να γίνει η επένδυση στο Θρίασιο

tags :
Θάνος Ψαθάς (CEO ΘΕΚ Α.Ε και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ): Το καλό σενάριο σε 9 μήνες να γίνει η επένδυση στο Θρίασιο
Ο κάθε κύκλος απαιτεί τουλάχιστον τρείς μήνες για την κατάληξη συμπερασμάτων
Στα χέρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο χρόνος λειτουργίας του Θριάσιου ως διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων λέει ο Θάνος Ψαθάς διευθύνων σύμβουλος της ΘΕΚ Α.Ε και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΈ.
Ο ίδιος  χαρακτηρίζει ως καλό σενάριο να έχει δοθεί η έγκριση σε εννέα μήνες δηλαδή προς τα τέλη του 2019.
Διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε στο πρώτο κύκλο στο οποίον διερευνώνται ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από ενδιαφερόμενο ή από ενδιαφερόμενους, με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού πρέπει να τις διερευνήσει
Όταν κλείσει ο πρώτος κύκλος θα ανοίξει ένας δεύτερο για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία στον τρίτο κύκλο που θα επιτρέψει στη Γενική Διεύθυνση να ανάψει το «πράσινο φως» υλοποίησης της επένδυσης.
Ο κάθε κύκλος απαιτεί τουλάχιστον τρείς μήνες για την κατάληξη συμπερασμάτων.
Στέλεχος της αγοράς των Logistics λέει  ότι αντιμαχόμενα συμφέροντα πολεμούν  έστω και την ύστατη στιγμή την επένδυση χρησιμοποιώντας το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πάντως ο κ Θάνος Ψαθάς τόνισε ότι από τη στιγμή που θα  λάβουμε την απόφαση σε λιγότερο από 24 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση ύψους 160 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μία έκταση 600 στρεμμάτων στο Θριάσιο Τ1 το οποίο θα είναι σε θέση να προσφέρει περίπου130.000 τ.μ. σε αποθήκες.
Θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος χώρος Logistics αφού θα είναι σε θέση να προσφέρει ενιαίους αποθηκευτικούς χώρους στα επίπεδα των 50.000 τ.μ.
Η αξιοποίηση του Θριάσιου ως χώρου Logistics ήταν ένας στρατηγικός στόχος των τελευταίων 50 ετών καθώς ξεκινά από τα μέσα τα δεκαετίας του 1970 για να μπει το πρώτο χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης το 1996 ενώ το 2005 έγινε ο πρώτος διαγωνισμός όπως και οι επόμενοι κηρύχθηκαν άγονοι για να τελεσφορήσει ο 6ος και να περάσει στα χέρια της ΕΤΒΑΒΙ.ΠΕ.
Ο κ. Θωμάς Ψαθάς συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία συμμετοχής 13 ελληνικών εταιρειών logistics στη διεθνή έκθεση transport logistic που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου στο Μόναχο.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία τους Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού  Επιμελητήριου.
Αξίζει  να αναφερθεί ότι ο κλάδος των logistics στην Ελλάδα παράγει το 6% περίπου του ΑΕΠ ή το 9,5% συμπεριλαμβανομένων των ιδίων των υπηρεσιών logistics που παρέχονται  εσωτερικά από πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις ενώ απασχολεί σήμερα 200.000 εργαζόμενους ή το 4,7% του συνόλου των εργαζομένων.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr      
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης