Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τις παραλίες της Χαβάης από την κλιματική αλλαγή

tags :
Συναγερμός για τις παραλίες της Χαβάης από την κλιματική αλλαγή
Κλιματική αλλαγή: Συναγερμός για τις παραλίες της Χαβάης - Όλη η πολιτεία απειλείται με εξαφάνιση
Η γνωστή κι αγαπημένη τουριστών και ντόπιων, παραλία Γουαϊκίκι της Χαβάης, κινδυνεύει να καλυφθεί από τη θάλασσα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που πλήττει τον πλανήτη.
Σύμφωνα με προβλέψεις επιστημόνων, η Χονολουλού στα επόμενα 15 με 20 χρόνια θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλες πλημμύρες, με τις Αρχές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και να ετοιμάζονται να ζητήσουν επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων σε προγράμματα που θα προστατεύουν την πόλη, από τους νομοθέτες.
Το ύψους του νερού, σύμφωνα με παρατηρήσεις των τελευταίων χρόνων, έχει ανέβει σημαντικά και κατά τη διάρκεια της παλίρροιας οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια εξαφανίζονται.
Διαδραστικοί χάρτες της Χαβάης αποκαλύπτουν πως στο σύνολό της η πολιτεία θα έρθει αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα όπως οι πλημμύρες, η παράκτια διάβρωση και κυρίως η απώλεια υποδομών, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής Huffington Post.
Πρόκειται για ένα τρομακτικό σενάριο, δεδομένου πως πρόκειται για ένα νησί που η σημαντικότερη πηγή εισόδων του είναι ο τουρισμός, ο οποίος βασίζεται κυρίως στις παραλίες του.
«Τα τελευταία στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά και η ταχύτητα με την οποία ανεβαίνει η επιφάνεια της θάλασσας είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι μπορούσαμε ποτέ να περιμένουμε» ανέφερε ο εκπρόσωπος της πολιτείας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι έρευνες που έχουν δημοσιευτεί αναφέρουν πως το ύψος των ωκεανών θα αυξηθεί ως το τέλος του αιώνα σε περίπου ένα μέτρο, ενώ προβλέπουν πως 6.000 κτήρια θα πληγούν από χρόνιες πλημμύρες.
Παράλληλα, χιλιόμετρα δρόμων, υποδομές κοινής ωφέλειας, αλλά και παραλίες θα εξαφανιστούν.
Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν και λιμάνια, καθώς και αεροδρόμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης