Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αψιμαχίες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τον καθορισμό της προεκλογικής ατζέντας... και πως ο Πολάκης "παίζει" το παιχνίδι της ΝΔ

tags :
Αψιμαχίες ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τον καθορισμό της προεκλογικής ατζέντας... και πως ο Πολάκης
Ήδη αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφραστεί δημοσίως κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει τα βέλη της στην ΝΔ κατηγορώντας την για πολιτικές λιτότητας ένα απρόοπτο γεγονός ήταν αρκετό για να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.
Η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο άναψε φωτιές καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό ενώ άλλαξε τελείως την ατζέντα και κατά συνέπεια χάλασε και τα σχέδια της κυβέρνησης. Καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν την ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης και να εστιάσουν το ενδιαφέρον στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο για την επιδοματική πολιτική.
Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έσπευσε να αξιοποιήσει αυτό το θέμα. Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και  ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το που είδε την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του κι εκεί αποφάσισε να πάει στη Βουλή που ούτως ή άλλως ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει για την παιδεία και να ανακοινώσει ότι μετά το Πάσχα θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη.
Μια κίνηση που αιφνιδίασε την κυβέρνηση, εκτιμούν από την Πειραιώς, καθώς την έφερε σε δύσκολη θέση. Ενώ υπογραμμίζουν ότι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να κάλυψε στη συνέχεια από το βήμα της Βουλής τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο έχουν ταυτόσημες απόψεις, ωστόσο, ο πρωθυπουργός θα κληθεί στη Βουλή να απολογηθεί για όλα.
Όχι μόνο για τον Παύλο Πολάκη, όπως τονίζουν από την Πειραιώς αλλά και για την οικονομία και τα εθνικά θέματα.
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του επιχείρησε μια πολιτική ρελάνς και σήκωσε το γάντι στην πρόταση μομφής που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Έτσι, μετέτρεψε την πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
Είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός επιδιώκει να γυρίσει την κουβέντα στο επίπεδο της Βουλής γι αυτό κι έκανε τη ντρίμπλα με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου ήθελαν να αποφύγουν τυχόν διαρροές στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης προχωρούσε στην πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη.
Ήδη αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφραστεί δημοσίως κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, όπως ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, που μίλησε όπως είπε διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να υπερψηφίσει κάποιος κυβερνητικός βουλευτής την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη επιστρατεύτηκε από την κυβέρνηση ένα νέο σχέδιο προκειμένου να μην υπάρξουν νέα απρόοπτα.  
Υπό τον φόβο των εν λόγω διαρροών ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα και ανακοίνωσε την μετατροπή της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.  Και αυτή την πρόταση, εκτιμούν στο Μαξίμου δεν θα την καταψηφίσει κανένας βουλευτής της κυβέρνησης.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης