Πως ο Περιστέρης ισχυροποιεί την θέση του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πως η Reggeborgh θα δώσει ισχυρό upside στην μετοχή

Πως ο Περιστέρης ισχυροποιεί την θέση του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πως η Reggeborgh θα δώσει ισχυρό upside στην μετοχή
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι το upside δηλαδή τα ανοδικά περιθώρια στην κεφαλαιοποίηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι μεγάλα.
Όταν ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest που αποτελεί οικογενειακό fund αποφάσισε να αποκτήσει το 27,02% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι οι ολλανδοί κινούνται επιθετικά θέλουν να ελέγξουν την εταιρία και να υποβαθμίσουν τον Γιώργο Περιστέρη τον CEO και μέτοχο της εταιρίας.
Μεταξύ ανταγωνιστών και χρηματιστηριακών εδώ και εβδομάδες κυκλοφορεί το σενάριο ότι ο Περιστέρης που κατέχει το 14,13% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα χάσει τον έλεγχο και άλλα πολλά…
Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν έχει βάση.
Ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Πολύ σύντομα κινήσεις των ολλανδών θα αποδείξουν – όπως πληροφορούμαστε – ότι θέλουν να ισχυροποιήσουν τον Γιώργο Περιστέρη στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest επένδυσε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ένα βασικό στόχο να εκμεταλλευτεί την δυναμική της εταιρίας και την ευρωστία της καθώς είναι ο πλέον εύρωστος όμιλος στις κατασκευές και προφανώς ο Περιστέρης θα είναι το κεντρικό πρόσωπο. 
Επειδή το μεγάλο παιχνίδι στο εγγύς μέλλον θα είναι στις παραχωρήσεις εκεί θα εστιαστούν οι ολλανδοί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι βέβαιο ότι θα ισχυροποιηθεί σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο.
Όμως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αποκτήσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών το οποίο το έχουν ήδη διαγνώσει.
Ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest έχει σε ρευστό πάνω από 2,1 δισεκ. ευρώ και με ένα τέτοιο στρατηγικό μέτοχο είναι βέβαιο ότι η αναβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Όταν θα ανοίξει πιο επιθετικά το κεφάλαιο των παραχωρήσεων στα έργα θα απαιτηθούν κεφάλαια, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα εμφανίζεται στο τραπεζικό σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος με ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα θα δανείζεται ευκολότερα και με χαμηλά επιτόκια.
Αυτό το πλεονέκτημα το έχουν διαγνώσει οι ανταγωνιστικές εταιρίες.

Θα υπάρξει δημόσια πρόταση;

Η Reggeborgh Invest κατέχει το 27,02% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και εκτιμάται ότι μπορεί να πάρει το 7,65% που κατέχει η York Finance.
Εάν αυτό συμβεί θα ελέγχει το 34,67% οπότε εκ του νόμου υποχρεούται σε δημόσια πρόταση.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να αποκτήσει το 34,67% και να πουλήσει το 1,68% ώστε να διατηρεί ποσοστό 32,9%.
Ωστόσο λόγω των θετικών προοπτικών του ομίλου δεν αποκλείεται να υπάρξει και δημόσια πρόταση με στόχο το 51% με την πλήρη και ομόφωνη γνώμη του Γιώργου Περιστέρη.
Εν τω μεταξύ όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι το upside δηλαδή τα ανοδικά περιθώρια στην κεφαλαιοποίηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι μεγάλα.
Σε μια διετία εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει την αξία της να φθάσει δηλαδή το 1 δισεκ. κεφαλαιοποίηση από 537 εκατ την τρέχουσα περίοδο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS