Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία – Cavusoglu προς ΗΠΑ: Θα στραφούμε αλλού, αν δεν μας δώσετε τα F 35

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία – Cavusoglu προς ΗΠΑ: Θα στραφούμε αλλού, αν δεν μας δώσετε τα F 35
Τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πιθανή αγορά από την Τουρκία των ρωσικών μαχητικών Su – 57
Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ πως αν δεν προμηθεύσουν την Τουρκία με τα μαχητικά αεροσκάφη F 35, αυτή θα στραφεί αλλού έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικά βαρύ κλίμα που επικρατεί στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
«Εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν να προμηθεύσουν την Τουρκία με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, η Άγκυρα θα ικανοποιήσει την ανάγκη για να εξοπλιστεί με τέτοια αεροσκάφη στρεφόμενη σε άλλη χώρα,» ανέφερε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο Cavusoglu.
Μάλιστα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πιθανή αγορά από την Τουρκία των ρωσικών μαχητικών Su-57 στην περίπτωση που οι ΗΠΑ κάνουν πράξη την απειλή τους.
Η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Τουρκίας έχει κορυφωθεί κατόπιν της ειλημμένης απόφασης της Άγκυρας να προμηθευτεί το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S -400, κίνηση στην οποία έχει αντιδράσει έντονα η Ουάσινγκτον φοβούμενη ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος ασφαλείας του αμερικανικού μαχητικού.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο οι ΗΠΑ επιμένουν ότι η Τουρκία, κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί με την προμήθεια ενός ρωσικού οπλικού συστήματος να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία και την αξιοπιστία των αμερικανικών και ευρύτερα νατοϊκών οπλικών συστημάτων.
«Γιατί αγοράζουμε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400;
Επειδή έχουμε επείγουσα ανάγκη για ένα σύστημα αεράμυνας.
Είμαστε ήδη εταίροι στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, συμμετέχουμε σε αυτό το πρότζεκτ, έχουμε καταβάλει το αναγκαίο ποσό.
Δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα με αυτό.
Αλλά στο χειρότερο σενάριο, θα χρειαστεί να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας στρεφόμενοι αλλού, όπου προσφέρονται οι καλύτερες τεχνολογίες», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία σκέψη η Άγκυρα να τοποθετήσει τους S -400 στο Κατάρ ή στο Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης