Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Ρωσία ο Kim Jong Un – Αύριο Πέμπτη 25/4 η συνάντηση με τον Putin

Στη Ρωσία ο Kim Jong Un – Αύριο Πέμπτη 25/4 η συνάντηση με τον Putin
Η συνάντηση θα γίνει στο Βλαντιβοστόκ
Στη Ρωσία αναμένεται εντός της ημέρας ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο η συνάντηση των Putin – Kim θα πραγματοποιηθεί στο Βλαντιβοστόκ αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ιδιαίτερα ύστερα από το αδιέξοδο που έχει προκύψει κατόπιν και της αποτυχημένης δεύτερης συνόδου κορυφής των Trump – Kim τον περασμένο Φεβρουάριο στο Βιετνάμ.
«Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται μια σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο κυρίως χάρη στις πρωτοβουλίες της Βόρειας Κορέας να σταματήσει τις πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές.
Η Ρωσία σκοπεύει να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο έτσι ώστε να εδραιωθεί αυτή η θετική τάση» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Yuri Ushakov.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η συνάντηση των Putin – Kim εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η Βόρεια Κορέα προκειμένου να κερδίσει διεθνή στήριξη στον απόηχο του αδιεξόδου που καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Putin με τον Kim, ο οποίος όπως μεταδίδει το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, αναχώρησε με ιδιωτικό τρένο σήμερα Τετάρτη 24/4 το πρωί για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης