Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ένας ακόμα «άριστος», κολλητός του Μητσοτάκη ο Φρανσουά Φιγιόν παραπέμπεται σε δίκη

Παπαδημούλης: Ένας ακόμα «άριστος», κολλητός του Μητσοτάκη ο Φρανσουά Φιγιόν παραπέμπεται σε δίκη
Κοκορευόταν ο κ.Μητσοτάκης ότι έχουν και κοινά γενέθλια ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Μια ακόμα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη εξαπολύει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με αφορμή την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.
«Ο Φρανσουά Φιγιόν παραπέμπεται σε δίκη για παράνομη είσπραξη 1 εκατομμυρίου €, για δήθεν υπηρεσίες κοινοβουλευτικής του στήριξης, από την γυναίκα του.
Ένας ακόμη «άριστος», κολλητός του Κ. Μητσοτάκη με τον όποιον κοκορευόταν ότι έχουν και κοινά γενέθλια!» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρεται στο συγχαρητήριο μήνυμα που είχε στείλει ο κ.Μητσοτάκης στον Φρανσουά Φιγιόν το Νοέμβριο του 2016 όταν και κέρδισε το χρίσμα της κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές του 2017.
Ο Φιγιόν καλείται να λογοδοτήσει κυρίως για «υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων», «αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων», «κατάχρηση κοινωνικών αγαθών» και «μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή».
Η σύζυγός του, η οποία αμειβόταν ως συνεργάτριά του, διώκεται για «συνέργεια και αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων πόρων» και «αποδοχή κατάχρησης κοινωνικών αγαθών».
Οι αποκαλύψεις αυτές είχαν αποβεί καταστροφικές για τον Φιγιόν, ο οποίος έμεινε εκτός της διεκδίκησης για την προεδρία της Γαλλίας από τον πρώτο γύρο παρά το γεγονός ότι πρόβαλλε ως το φαβορί για τη γαλλική προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης