Βενεζουέλα: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή της Ελλάδας στη μεταφορά χρυσού

Βενεζουέλα: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή της Ελλάδας στη μεταφορά χρυσού
Tα σενάρια για εμπλοκή της Ελλάδας στη μεταφορά χρυσού με αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα στην Αθήνα, διαψεύδει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Φρανσίσκο Σούκρε, με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», καθώς τονίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.
Όπως τονίζεται, η δήλωση του κ. Σούκρε έχει μεγάλη σημασία, καθώς δεν είναι «κυβερνητικός», αλλά υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης, προέδρου της Εθνοσυνέλευσης και αυτοανακηρυχθέντος προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γουαϊδό.

Η δήλωση του Φρανσίσκο Σούκρε στην «ΕφΣυν»:

Γνωρίζουμε ότι η δικτατορία του Μαδούρο βγάζει τον χρυσό από τη Βενεζουέλα για να τον πουλήσει παράνομα, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τον εθνικό πλούτο των Βενεζουελάνων.
Σήμερα, το 96% του χρυσού που παράγεται στη χώρα μας εξάγεται λαθραία με τη συνενοχή και την ευθύνη της δικτατορίας του Μαδούρο.
Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις χώρες να μη γίνουν συνένοχες στη λεηλασία των εθνικών πόρων όλων των Βενεζουελάνων, κάτι που αποσκοπεί αποκλειστικά στην τρομοκράτηση των Βενεζουελάνων και στην εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης σε αυτήν την τελική φάση της δικτατορίας.
«Πολύ σύντομα θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και ο τεράστιος χρυσοφόρος πλούτος μας θα αξιοποιηθεί για την ποιότητα ζωής και την πρόοδο του λαού της Βενεζουέλας.
Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως δίοδος σε αυτήν την ξεδιάντροπη λεηλασία του χρυσού που ανήκει σε όλους τους Βενεζουελάνους».

bankingnews.gr

BREAKING NEWS