Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στη Wall μετά τα ιστορικά ρεκόρ - Απώλειες -0,22% για τον Dow Jones

Στάση αναμονής στη Wall μετά τα ιστορικά ρεκόρ - Απώλειες -0,22% για τον Dow Jones
Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα
(upd) Οριακές απώλειες είχε σήμερα (24/4/2019) η Wall Street, μία ημέρα αφότου S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με το «βλέμμα» των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.
O Dow Jones υποχώρησε κατά 0,22% στις 26.598 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,22% στις 2.927 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,23% χαμηλότερα, στις 8.102 μονάδες.

Η μετοχή της Boeing είχε άνοδο 0,39%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ ανέβαλε τη δημοσίευση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους, επικαλούμενη την αβεβαιότητα γύρω από το αεροσκάφος της 737 MAX, μετά τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα.
Από την άλλη, η μετοχή της Caterpillar είχε «βουτιά» 3%, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ 3μηνο, καθώς αυτά σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν σε ένα φορολογικό όφελος.
Σήμερα 24/5 αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα οι Facebook, Microsoft, PayPal, Tesla Motors και Visa, μετά το κλείσιμο της Wall.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα σχεδόν 130 εταιρείες του δείκτη S&P 500.
Από αυτές, το 78% έχει εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα μεγέθη από ορισμένες μεγάλες εταιρείες, όπως οι United Technologies, Coca-Cola και Twitter, βοήθησαν τους Nasdaq και S&P 500 να κλείσουν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Τα νέα αυτά ιστορικά υψηλά ήρθαν σε λιγότερο από έξι μήνες μετά τις μαζικές απώλειες του Δεκεμβρίου, που είχαν οδηγήσει τη Wall στο να καταγράψει τη χειρότερη από τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Ωστόσο, η δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ότι θα «παγώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά και η επίτευξη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έχουν πυροδοτήσει ένα ράλι στις μετοχές από την αρχή του 2019.
Ώθηση στην αγορά είχε προσφέρει τις προηγούμενες ημέρες και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, που ακολούθησε την απόφαση Trump να άρει τις εξαιρέσεις για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο 


Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να μονοπωλούν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,09% κι έκλεισε στις 390,98 μονάδες.
Πιέσεις δέχτηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει πτώση 1,3%, καθώς η Nissan περιέκοψε τις προβλέψεις της για τα ετήσια της κέρδη, σε χαμηλό σχεδόν δεκαετίας.
Η μετοχή της Renault κατέγραψε απώλειες 3,6%, ενώ της Fiat Chrysler διολίσθησε κατά 1,1% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και BMW υποχώρησαν κατά 1,3% και 1,3% αντίστοιχα.
Ωστόσο, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,63% κι έκλεισε στις 12.313,16 μονάδες, με τη μετοχή της SAP να καταγράφει «άλμα» 11,8%, καθώς η γερμανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο και βελτιωμένο outlook.


Η SAP ώθησε υψηλότερα το σύνολο του ευρωπαϊκού τεχνολογικού κλάδου, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 4%.
Επίσης, ισχυρή άνοδο 8,5% κατέγραψε η μετοχή της γερμανικής Wirecard.
Η ιαπωνική Softbank Group Corp θα επενδύσει περίπου 900 εκατ. ευρώ στη Wirecard, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μετατρέψιμων ομολογιών, που θα της δώσει το 5,6% στη γερμανική εταιρεία ψηφιακών πληρωμών.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,68% στις 7.471,75 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 0,28% στις 5.576,06 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο διολίσθησε κατά 0,79% στις 21.724,44 μονάδες.
Η μετοχή της Credit Suisse κατέγραψε οριακή άνοδο 0,07%, καθώς ανακοίνωσε μια αύξηση 8% στα καθαρά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.
Ισχυρή άνοδο 2,4% σημείωσε η μετοχή και της Novartis, καθώς η ελβετική φαρμακοβιομηχανία προχώρησε στην αναβάθμιση του guidance της για την κερδοφορία του 2019, μετά την αύξηση των πωλήσεων που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας, εν μέσω αβεβαιότητας για την Κίνα

Πιέσεις δέχτηκαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με την αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα να κυριαρχεί.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα, κλείνοντας στο +0,88% και τις 2.201,03 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε με πτώση 0,35% στις 22.182,90 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,53% στις 29.805,83 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε οριακή άνοδο 0,09% στις 3.201,61 μονάδες.
Οι αγορές της Ασίας δεν ακολούθησαν τα κέρδη που σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street, λόγω των εταιρικών κερδών Coca Cola, Twitter, United Technologies και Lockheed Martin.
Οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν χθες σε νέα επίπεδα ρεκόρ.
Το πετρέλαιο καταγράφει απώλειες μετά την άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, που ακολούθησε την απόφαση Trump να άρει τις εξαιρέσεις για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης