Koρρές: Σε τροχιά ανάπτυξης το 2018 - Κατά 8% αυξήθηκαν οι πωλήσεις - Αποχωρεί ο Δ. Βιδάκης

Koρρές: Σε τροχιά ανάπτυξης το 2018 - Κατά 8% αυξήθηκαν οι πωλήσεις - Αποχωρεί ο Δ. Βιδάκης
Ο κ. Βιδάκης υπήρξε επικεφαλής της ομάδας διοίκησης της Κορρές από το 2011
Η ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητας και η εδραίωση του brand παγκοσμίως υπήρξε ο βασικός άξονας στρατηγικού σχεδιασμού για τον Όμιλο Κορρές το 2018, στο πλαίσιο της σύμπραξης με τη Morgan Stanley Private Equity Asia και την εταιρεία Profex, οδηγώντας σε ανάπτυξη +8%.
Όπως αναφέρεται σε σχτική ανακοίνωση, το πλάνο μελλοντικής επέκτασης του Ομίλου τροφοδοτήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos Holdings -Μητρικής εταιρίας της Κορρές ΑΕ- κατά 10 εκατ. ευρώ, κατόπιν ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης.
Οι προοπτικές διεθνούς επέκτασης του Ομίλου αυτονόητα παραμένουν στο επίκεντρο και το 2019.
Οι διεθνείς πωλήσεις κατέγραψαν το 2018 ανάπτυξη της τάξεως του 17%, συμμετέχοντας με ποσοστό 47% στις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου.
Οι τελευταίες ενισχύθηκαν συνολικά κατά 8%, ξεπερνώντας τα 60 εκατ. ευρώ.
Το διεθνές δίκτυο επεκτάθηκε με τη σημαντική προσθήκη της Κίνας, μία ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών που συχνά ορίζει τις τάσεις, με εξαιρετικές προοπτικές για την ΚΟΡΡΕΣ, όπως δείχνει η θετική αποδοχή των προϊόντων της κατά το λανσάρισμα της μάρκας το β’ εξάμηνο του 2018.
Ειδικότερα, η ΚΟΡΡΕΣ αναδείχθηκε στις κορυφαίες νέες μάρκες σε επίπεδο ανάπτυξης κατά το λανσάρισμα στη διαδικτυακή πλατφόρμα Tmall Global, το μεγαλύτερο online “department store” της κινεζικής αγοράς.
Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αγορές προτεραιότητας -Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία- συνέχισαν να καταγράφουν ανοδική πορεία - συνολικά +8% το 2018.
Σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την έντονη διεθνή δραστηριότητα, ο Όμιλος εγκαινίασε δύο ακόμα νέες αγορές στην Ευρώπη.
Ο λόγος για τη Μάλτα όπου έδωσε έμφαση στο δίκτυο των φαρμακείων και για την Ιταλία, μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με το Marionnaud, ένα από τα σημαντικότερα perfumery chain της χώρας.
Τα βασικά κανάλια διανομής στην Αμερική συνέχισαν να αναπτύσσονται με αυξητικούς ρυθμούς και η Ελλάδα παρέμεινε κορυφαία ανάμεσα στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου Κορρές.

Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Βιδάκης

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το 2018 σηματοδοτεί για τον Όμιλο την επιτυχή ολοκλήρωση ενός εντατικού πλάνου ανάπτυξης και βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών, που εξασφάλισε την υγιή χρηματο-οικονομική θέση του σε μία εξαιρετικά απαιτητική οκταετία.
Της προσπάθειας αυτής ηγήθηκε ο Δημήτρης Βιδάκης, ο οποίος, έχοντας οδηγήσει την ανάπτυξη του Ομίλου άνω του 40% ενάντια στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και αναλαμβάνει πλέον τη νέα ιδιότητα του Συμβούλου Διοίκησης.
Ο κ. Βιδάκης υπήρξε επικεφαλής της ομάδας διοίκησης της Κορρές από το 2011.
Με αποδεδειγμένες ηγετικές ικανότητες, στρατηγική σκέψη, όραμα και στόχο την επιχειρηματική αριστεία, συνέβαλε στην ενίσχυση της θέσης του Ομίλου στην Ελλάδα και στην παγκόσμια αγορά, ενδυναμώνοντας σημαντικά τα μεγέθη στις αγορές προτεραιότητας, εγκαινιάζοντας νέες αγορές, επιτυγχάνοντας την υψηλή απόδοση των θυγατρικών εταιρειών σε Γερμανία και Αμερική και θέτοντας τις βάσεις για την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ομίλου, αυτή της στρατηγικής συμφωνίας με Morgan Stanley και Profex που χαράζει το αισιόδοξο μέλλον και προοπτικές του σε παγκόσμια κλίμακα.
Από τη θέση του Συμβούλου Διοίκησης, ο κ. Βιδάκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του Ομίλου.
Σε αυτήν την κομβική χρονική στιγμή επαναπροσδιορίζεται η δομή και η στρατηγική του Ομίλου υπό την κατεύθυνση του Γιώργου Κορρέ και της διοίκησης του Oμίλου.
Ο Robert DeΒaker, κορυφαίο στέλεχος στη διεθνή αγορά καλλυντικών με σημαντική εμπειρία στον τομέα Ανάπτυξης και Στρατηγικής Brand και με την πορεία του στην εταιρεία Becca Cosmetics να έχει καταγραφεί ως η πιο πρόσφατη επιτυχία του, αναλαμβάνει το ρόλο του KORRES Brand Global President με στόχο την εδραίωση του Brand KORRES στις πιο απαιτητικές διεθνείς αγορές.
Παράλληλα, διαμορφώνονται τέσσερις (4) Λειτουργικές Διευθύνσεις Ομίλου και τρεις (3) Γεωγραφικοί Άξονες Εμπορικής Εστίασης.
 Οι τέσσερις (4) Λειτουργικές Διευθύνσεις Ομίλου είναι:
•    Διεύθυνση Καινοτομίας (Innovation Division)
•    Διεύθυνση Branding & Marketing
•    Διεύθυνση Supply Chain
•    Οικονομική Διεύθυνση

Οι τρείς (3) Γεωγραφικοί Άξονες Εμπορικής Εστίασης είναι:
•    Αμερική
•    Ευρώπη
•    Ασία

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS