Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Ο Τσίπρας ακύρωσε τον αντιπερισπασμό της ΝΔ – Μόνο ο Μητσοτάκης λέει φιλέλληνα τον Weber

Μαντάς: Ο Τσίπρας ακύρωσε τον αντιπερισπασμό της ΝΔ – Μόνο ο Μητσοτάκης λέει φιλέλληνα τον Weber
Άστοχη και ανεπίτρεπτη η δήλωση Πολάκη ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι ακυρώθηκε ο αντιπερισπασμός της ΝΔ με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Π. Πολάκη να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
«Η κίνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει στον αντιπερισπασμό που επιχείρησε η Νέα Δημοκρατία ακυρώνει ουσιαστικά την προσπάθειά της να φύγει από την προγραμματική αντιπαράθεση στην ατζέντα του κοινωνικού κράτους και της πραγματικής πολιτικής, την οποία επιμελώς προσπαθεί να κρύψει.
Με αυτή την κίνηση του πρωθυπουργού ακυρώνεται στην ουσία όποιος αντιπερισπασμός της Νέας Δημοκρατίας και με τον έναν η άλλο τρόπο θα έλθει στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς ο κ. Μητσοτάκης αρνείται την τηλεοπτική αντιπαράθεση -τουλάχιστον μέχρι τώρα φαίνεται να την αποφεύγει- αλλά δε θα την αποφύγει στο τέλος της μέρας» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Πολάκη για Κυμπουρόπουλο, ο κ.Μαντάς έκανε λόγο για «άστοχη και ανεπίτρεπτη ανάρτηση του κ. Πολάκη».
«Αδίκησε και τον εαυτό του με αυτό και προκάλεσε μία αναταραχή, καθώς δημοσίευσε το ΦΕΚ διορισμού του συναδέλφου μου ψυχιάτρου κ. Κυμπουρόπουλου, ο οποίος πάσχει από μία σοβαρή αναπηρία.
Τα σχόλια τα οποία έκανε ήταν άστοχα κατά τη γνώμη μου και δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση όλη την προσπάθεια που έχουμε -και ο ίδιος έχει- κάνει να στηρίξουμε πολιτικές ισότητας για τους ανθρώπους με αναπηρία» είπε ο κ.Μαντάς.
Ερωτηθείς για την επίσημη έναρξη από το Ζάππειο της προεκλογικής εκστρατείας του Manfred Weber και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ.Μαντάς υπογράμμισε ότι «μόνο ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο κ. Weber είναι φιλέλληνας, ενώ είναι γνωστή η στάση του διαχρονικά και στις κρίσιμες στιγμές που πέρασε η χώρα».
«Ουσιαστικά ήταν υπέρ της αποπομπής της χώρας από το ευρώ, υπέρ της φιλολογίας που ήθελε τους Έλληνες τεμπέληδες και άχρηστους, υπέρ τέτοιων απόψεων.
Συνολικά ο κ. Weber εκφράζει αυτό το πιο δογματικό και ακραίο κομμάτι μέσα στο Λαϊκό Κόμμα μετά την προσωρινή αποπομπή του κ. Orban, με αυτόν ταυτίζεται ο κ. Μητσοτάκης.
Και στην ατζέντα του κοινωνικού κράτους ακολουθούν και ο κ. Weber και ο κ. Μητσοτάκης μια εντελώς αντικοινωνική και αντιλαϊκή πολιτική υπέρ των λίγων και κατά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, διότι η αντίληψή τους βασίζεται στο ότι τα δικαιώματα είναι ατομική υπόθεση του καθενός [...]
Είναι μία τεράστια σύγκρουση εκεί όπως μια πολύ μεγάλη σύγκρουση είναι πώς βλέπει η Ευρώπη και πώς βλέπει η χώρα το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα.
Και ο κ. Weber και ο κ. Μητσοτάκης έχουν μία στάση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, που δε συνάδει με μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς» υπογράμμισε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης