Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Weber (ΕΛΚ) κόντρα στη θέση της Ελλάδας - Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ

Ο Weber (ΕΛΚ) κόντρα στη θέση της Ελλάδας -  Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ
Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ο Weber
Στη θέση ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμμένει ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Manfred Weber.
Πρόκειται για μία θέση η οποία αντιτίθεται στη γραμμή που ακολουθεί η Ελλάδα υπέρ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, ο Weber, ερωτώμενος σχετικά τόνισε ότι «είμαστε οικογένεια, αλλά σίγουρα έχουμε αρκετές διαφορετικές οπτικές στο τραπέζι μας.
Ειδικά για την Ελλάδα, όπως και για την Κύπρο, είναι σαφές πως υπάρχει ένα ξεχωριστό ζήτημα στο τραπέζι, δηλαδή πώς θα πρέπει να είναι οι διασυνδέσεις και η σχέση απέναντι στην Τουρκία».  
Και πρόσθεσε πως «αρκετοί πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε μια γενική συζήτηση για το πού είναι τα σύνορα της Ευρώπης.
Και όλοι συμφωνούμε ότι το Μαρόκο δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι συμφωνούν σ’ αυτό, γιατί το Μαρόκο είναι Αφρική.
 Όμως πού είναι το τέλος στα ανατολικά της ηπείρου μας;
Σύμφωνα με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της ΕΕ, υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα, και πιστεύω ότι πρέπει μέσα στην επόμενη πενταετία να έχουμε μια πολύ γενική συζήτηση, τι είναι τελικά η Ευρώπη και που βρίσκονται τα σύνορά της.
«Και μην παρεξηγείτε αυτό που λέω.
Στο θέμα της Τουρκίας, εγώ πιστεύω σε μία ισχυρή συνεργασία, όπως συνέβη στο ζήτημα της συμφωνίας για τη μετανάστευση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα πρέπει να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με ισχυρότερους δεσμούς για παράδειγμα στον οικονομικό τομέα, στην ανταλλαγή φοιτητών ή και στο πολιτιστικό υπόβαθρο.
Θέλουμε μία ισχυρή και θεμελιωμένη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και αυτό σημαίνει πως η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης