Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η εκδήλωση για τον Weber έμοιαζε με… γάμο - Τα βλέμματα στον Μητσοτάκη

Politico: Η εκδήλωση για τον Weber έμοιαζε με… γάμο - Τα βλέμματα στον Μητσοτάκη
Το Politico περιγράφει γιατί απέτυχε η επίσκεψη Weber στην Αθήνα
Στην επίσκεψη του επικεφαλής του ΕΛΚ, Manfred Weber, στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του Politico.
«Ο Manfred Weber επέλεξε την Ελλάδα ως τελικό στάδιο της προώθησης του για την κορυφαία θέση της ΕΕ, αλλά το ταξίδι του στη γενέτειρα της Δημοκρατίας ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια του να "τρέξει" μια πραγματικά ευρωπαϊκή καμπάνια» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Μάλιστα, το Politico εστιάζει στην εκδήλωση στο Ζάππειο όπου απηύθυνε ομιλία και ο Weber.
«Με τους καλοντυμένους καλεσμένους, η εκδήλωση έμοιαζε με γάμο.
Αλλά εάν ο Weber ήταν ο γαμπρός, δεν θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των απλών Ελλήνων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κυρίως υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι προτιμούσαν περισσότερο τον κουμπάρο, τον επικεφαλής του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανεξαρτήτως του πόσο ο ίδιος στήριξε τον Weber» σχολιάζει το Politico.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «ενώ οι νέοι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας έβαλαν πανό με το σύνθημα της εκστρατείας του Weber "Η δύναμη του εμείς", ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα ήθελε μια Ευρώπη "με ηγέτες ειλικρινείς, καλούς ταπεινούς ανθρώπους σαν εσένα, Manfred".
Ο Μητσοτάκης είναι το φαβορί για να γίνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αργότερα φέτος.
Αλλά η πορεία του Weber προς το υψηλό αξίωμα είναι λιγότερο σίγουρη».
Εξάλλου και ο ίδιος Weber παραδέχθηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια του να διεξάγει μια πανευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία.
«Ναι δεν είμαστε στο επίπεδο των εκλογών στις ΗΠΑ ή στη Γαλλία» υποστήριξε ο ίδιος, αλλά συμπλήρωσε ότι είχε δει «πολλές εκπλήξεις... και ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ» μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, τον περασμένο Νοέμβριο.
Ωστόσο, οι δυσκολίες του Weber προκύπτουν και από το γεγονός ότι είναι ελάχιστα γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα ένα περιστατικό κατά την επίσκεψη του Weber στην αρχαία Νεμέα, όπου μια κυρία αναρωτήθηκε εάν ο Γερμανός πολιτικός ήταν... καθηγητής.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης