Τελευταία Νέα
Speculator

Fund χτυπούν την … πόρτα της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

tags :
Fund χτυπούν την … πόρτα της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών
Τα επόμενα  νομικά  βήματα του δικηγόρου Γιάννη Κυριακόπουλου για την αποζημίωση  των επενδυτών
Επί ποδός πολέμου τα Fund που έχουν μετοχές Folli  Follie στα χαρτοφυλάκια τους μετά  την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου που αναγνωρίζει το δικαίωνα αποζημίωσης  για τους  56 επενδυτές που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη χάρη στην Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.
ην υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος και πρόεδρος  της Ένωσης Ελλήνων  Επενδυτών κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος λέει στο bankingnews ότι η απόφαση μπήκε επι της ουσίας αναγνωρίζοντας την πρωτοφανή απάτη που έγινε σε βάρος των  μετόχων επιρρίπτοντας ευθύνες στο βασικό μέτοχο κ. Δημήτριο  Κουτσολιούτσο και στο  σύνολο της διοίκησης της εταιρείας όπως και στον οικονομικό διευθυντή και τους ελεγκτές της εταιρείας.
Ήδη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δικηγόρου κ. Γιάννη Κυριακόπουλου φθάνουν  αιτήματα από Fund που ζητούν πληροφορίες για την απόφαση όπως και τις νομικές δυνατότητες που αποκτούν με την  δικαστική απόφαση, με την προοπτική να ζητήσουν αποζημιώσεις.
Από την μακρινή Ιαπωνία Ασφαλιστικό Ταμείο Συνταξιοδότησης το οποίο   να σημειωθεί κατέχει περισσότερες από 20 εκατομμύρια μετοχές της Folli  Follie, ζητάει να πληροφορηθεί αν μπορεί να έχει πρόσβαση σε νομικά εργαλεία που θα  βοηθήσουν στην αποζημίωση του Ταμείου.
Το Fund Dorval Asset Management με 1,8 εκατομμύρια μετοχές, η BNY Mellon σε ρόλο θεματοφύλακα με περισσότερες από 3 εκατ. μετοχές θέλει να  ενταχθεί σε ένα πλαίσιο νομικών διεκδικήσεων.
Συνολικά 45 ενώσεις επενδυτών έχουν  απευθυνθεί στην Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ζητώντας νομική κάλυψη.
Αξίζει  να σημειωθεί ότι τα Fund είχαν περιβάλει με εμπιστοσύνη τη Folli Follie και αγόραζαν  μετοχές καθώς η εταιρεία συμμετείχε σε διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες  
Ο  πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών κ. Γιάννης Κυριακόπουλος υποστηρίζει ότι ο μέτοχος – επενδυτής πλέον αποκτά νομική προστασία ενώ μέχρι σήμερα δεν τον κάλυπτε το νομικό πλαίσιο των Ανωνύμων Εταιρειών και έρχεται στο προσκήνιο οι ευθύνες των φυσικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την τύχη της εταιρείας.
Η απόφαση αναγνωρίζει την αδικοπραξία που ήταν αποτέλεσμα μιας μεθοδευμένης και σχεδιασμένης επι σειρά ετών κολάσιμης συμπεριφοράς  που επέδειξαν, με σκοπό την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού  αφού έδιναν πληροφορίες για καταστήματα που δεν λειτουργούσαν όπως και λογιστικές  καταστάσεις οι  οποίες στη συνέχεια αναθεωρήθηκαν, στοιχεία που συντελούν  το αδίκηματης απάτης.
Πρόκειται για μια απόφαση διαμάντι στα δικαστικά χρονικά  της χώρας και διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των επιχειρήσεων.
Το επόμενο βήμα είναι οι αγωγές με σκοπό την έκδοση διαταγών πληρωμής στα επίπεδα του 1,7 εκατ. ευρώ τα οποία θα εισπραχθούν από τα φυσικά πρόσωπα που είχαν ευθύνη για την πορεία της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης