Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με προεκλογικούς μποναμάδες ψάχνει αντίδοτο η κυβέρνηση στην ταραχή που έφερε ο Πολάκης

Με προεκλογικούς μποναμάδες ψάχνει αντίδοτο η κυβέρνηση στην ταραχή που έφερε ο Πολάκης
Ο αναβρασμός εντός του κυβερνώντος κόμματος αντί να καταλαγιάζει εντείνεται
Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας επιστρατεύει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο θόρυβος της οποίας δεν λέει να κοπάσει.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επισπεύδει τα μέτρα που σχεδίαζε να κλειδώσουν μεταξύ Τσίπρα - Τσακαλώτου μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού από το Πεκίνο.
Το  νέο πακέτο παροχών που αποφάσισαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών στην σύσκεψη που είχαν στο Μαξίμου την Μεγάλη Τετάρτη και φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση μετά το Πάσχα έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή τόσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αναβρασμός εντός του κυβερνώντος κόμματος αντί να καταλαγιάζει εντείνεται και για αυτό καθώς φαίνεται επισπεύθηκαν τα οικονομικά μέτρα που σχεδίαζε το Μαξίμου προκειμένου να ξεφύγει από τη «δίνη» Πολάκη.
Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα η οικονομία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης με στόχο να σώσει ότι μπορεί από  τις χαμηλές πτήσεις που αποτυπώνουν οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Επιπροσθέτως, η προσπάθεια από το κυβερνητικό στρατόπεδο να επενδύσει στην πάταξη της διαφθοράς και στα σκάνδαλα όπως επίσης και οι γέφυρες που προσπαθεί να στήσει με πρώην πασοκικά στελέχη, όπως φαίνεται, δημοσκοπικά τουλάχιστον, δεν έχει αποδώσει καρπούς.
Κι αφού δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι πολιτικές κινήσεις των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση επιδιώκει να βρει καταφύγιο στην οικονομία και τις παροχές.
Κι ενώ ήταν προγραμματισμένη για μετά τις γιορτές του Πάσχα η στόχευση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη δέσμη μέτρων και τις 120 δόσεις προκειμένου να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή λίγες ημέρες πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και να είναι ζεστό το κλίμα όταν οι ψηφοφόροι θα βρεθούν στις κάλπες, ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πολάκη ανέτρεψε τα σχέδια. Με αποτέλεσμα, να έρθουν πριν την Ανάσταση.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύσκεψη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Μαξίμου ανέφερε ότι «η έξοδος από το Μνημόνιο έχει προσδώσει νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία και μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε τη νέα οικονομική πολιτική που εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβρη του 2018».
Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «μπορούμε τώρα να καταστρώσουμε ένα συνολικό σχέδιο προσανατολισμένο όχι στην τρέχουσα συγκυρία αλλά στην επόμενη τετραετία με στόχο μόνιμες ελαφρύνσεις που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ενάρετο κύκλο στον οποίο έχει μπει η οικονομία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».
Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση επιδιώκει ενόψει εκλογών να επικοινωνήσει ότι οι παροχές δεν θα είναι εφάπαξ και ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να φύγει μόνιμα από την κρίση, η οικονομία μπαίνει σε τροχιά κανονικότητας και κινείται με γνώμονα, στην πλειοψηφία τους τα μέτρα που θα ληφθούν να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.
Σε αυτά συγκαταλέγεται η νομοθέτηση των 120 δόσεων για χρέη προς το δημόσιο, μειώσεις στον ΦΠΑ, η μείωση του βασικού συντελεστή και σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20, νέες διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ όπως και κάποιες εφάπαξ παροχές υπό μορφή επιδόματος, τύπου 13ης σύνταξης.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης