Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από την ηγεσία του κόμματος ζητούν Συντηρητικοί από τη Theresa May

tags :
Μ. Βρετανία: Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από την ηγεσία του κόμματος ζητούν Συντηρητικοί από τη Theresa May
Ανεξάρτητα από το εάν θα εγκριθεί η συμφωνία της για το Brexit από το Βρετανικό Κοινοβούλιο
Να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την αποχώρηση της από την ηγεσία των Συντηρητικών ζήτησαν από την πρωθυπουργό Theresa May βουλευτές του κόμματος της.
Η «Επιτροπή 1922» των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος που έχει ιδιαίτερη ισχύ, αποφάσισε μάλιστα πως η αποχώρηση της πρέπει να οριστεί ανεξάρτητα από το εάν θα εγκριθεί ή όχι από το Βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα κάποιων μελών της, υποστηρικτών του Brexit, για αλλαγή των κανόνων του κόμματος που θα επέτρεπαν νέα πρόταση μομφής στο πρόσωπο της επικεφαλής των Συντηρητικών, σε λιγότερο από ένα χρόνο, ώστε να πιέσουν για την αποχώρηση της May. Υπενθυμίζεται πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε κερδίσει την ψηφοφορία πρότασης μομφής από τους βουλευτές της τον Δεκέμβριο, εξασφαλίζοντας ασυλία στην ηγεσία του κόμματος για ένα χρόνο.
Αν και η May έχει πει ότι θα παραιτηθεί εφόσον εγκριθεί η συμφωνία της για το Brexit, οι βουλευτές της ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Μάλιστα της ζητούν να ορίσει παρόμοιο, ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από την ηγεσία των Συντηρητικών, σε οποιαδήποτε περίσταση, ακόμη και εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης