Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Επιστροφή στα κέρδη το α΄ 3μηνο 2019, στα 1,48 δισ. στερλίνες - Στα 5,25 δισ. στερλίνες τα έσοδα

tags :
Barclays: Επιστροφή στα κέρδη το α΄ 3μηνο 2019, στα 1,48 δισ. στερλίνες - Στα 5,25 δισ. στερλίνες τα έσοδα
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζα κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2% στα 5,25 δισ. στερλίνες
Επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε η Barclays για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (25/4) στοιχεία της βρετανικής τράπεζας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,48 δισ. στερλίνες, έναντι ζημιών ύψους 239 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της Barclays διαμορφώθηκαν στα 1,03 δισ. στερλίνες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν κέρδη ύψους 918,7 εκατ. στερλινών.
Όσον αφορά τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας για το ίδιο διάστημα, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -2%, στα 5,25 δισ. στερλίν,ες έναντι 5,36 δισ. στερλινών το προηγούμενο έτος.
Τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας υποχώρησαν κατά -3% σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας tier1, ο οποίος αποτελεί μέτρο κεφαλαιακής ισχύος, υποχώρησε στο 13%, έναντι 13,2% στα τέλος του περασμένου τριμήνου.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η τράπεζα σημείωσε ότι το περιβάλλον εισοδήματος για το τρίμηνο αποτέλεσε «πρόκληση», ενώ πρόσθεσε ότι οι οικονομικοί της στόχοι για το τρέχον έτος παραμένουν αμετάβλητοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης