Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Νέος γύρος λυσσασμένου πολέμου σε βάρος της ΔΕΗ από το κυβερνητικό και μνημονιακό μπλοκ

Λαφαζάνης: Νέος γύρος λυσσασμένου πολέμου σε βάρος της ΔΕΗ από το κυβερνητικό και μνημονιακό μπλοκ
Η ΔΕΗ τελεί σε σκληρή δοκιμασία διότι ληστεύτηκε και συνεχίζεται να ληστεύεται με τον πιο άγριο τρόπο είπε ο κ.Λαφαζάνης
Για ένα νέο γύρο λυσσασμένου πολέμου σε βάρος της ΔΕΗ έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Γύθειο.
«Ένας νέος γύρος λυσσασμένου πολέμου σε βάρος της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει σύσσωμο το κυβερνητικό και μνημονιακό μπλοκ και το οικονομικό κατεστημένο της χώρας μαζί με ξένα κέντρα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ιδιώτες πάροχοι, πολυεθνικές ενέργειας κλπ), με αφορμή τις ζημιές που η ΔΕΗ εμφάνισε στα οικονομικά αποτελέσματα της το 2018.
Όλος αυτός ο δύσοσμος εσμός συμφερόντων, από την κυβέρνηση, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, έως τα θηριώδη εγχώρια και ξένα ενεργειακά συμφέροντα μισούν θανάσιμα τη δημόσια ΔΕΗ, έχουν μετατρέψει εδώ και καιρό σε επάγγελμα και δεύτερη φύση τους την πιο άθλια συκοφαντική δυσφήμηση της και επιδιώκουν εδώ και τώρα να ξεκοκαλίσουν και το τελευταίο τμήμα του παραγωγικού δυναμικού της, να την οδηγήσουν στην χρεοκοπία και το λουκέτο και να εξανδραποδίσουν όλους, συλλήβδην, τους εργαζόμενους της, οι οποίοι αποτελούν και το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχεία της εταιρείας» είπε ο κ.Λαφαζάνης.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε ότι «αν η ΔΕΗ τελεί σήμερα σε σκληρή δοκιμασία αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν και εν μέρει παραμένει, κάτω από τον μετοχικό έλεγχο του δημοσίου αλλά γιατί η ΔΕΗ ληστεύτηκε και συνεχίζει να ληστεύεται με τον πιο άγριο και αθέμιτο τρόπο από τις θατσερικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν και κλιμακώνονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις και από τα αρπακτικά μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά εταιρικά συμφέροντα που θρέφονται στην κυριολεξία πίνοντας το αίμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στην χώρα».
«Πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά μια εταιρεία όπως η ΔΕΗ υποχρεώνεται με νόμους και αθέμιτες ρυθμίσεις, στο όνομα μάλιστα της απελευθέρωσης της αγοράς, όχι μόνο να πριμοδοτεί αλλά να δίνει κυριολεκτικά γη και ύδωρ στους τυχάρπαστους ανταγωνιστές της, προκειμένου άκουσον – άκουσον να καρπωθούν άκοπα και αδάπανα το παραγωγικό δυναμικό και τα φιλέτα της πελατείας της με δική της ζημιά.
Τεράστια είναι η ευθύνη της μεταλλαγμένης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί όχι μόνο συνέχισε και κλιμάκωσε τη νεοφιλελεύθερη λεηλασία της ΔΕΗ αλλά και γιατί εγκατέλειψε και άφησε την ΔΕΗ να κατευθύνεται, ταυτόχρονα, σε καταστάσεις αποδιοργάνωσης, διάλυσης και χάους.
Η μέχρι τώρα καταστροφική εξέλιξη της ΔΕΗ συνιστά ένα μείζον πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, για το οποίο υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν και θα αποδοθούν διαχρονικά όχι μόνο πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες.
Σήμερα μόνο η κινητοποίηση των εργαζομένων και των λαϊκών δυνάμεων και ένας νέος ευνοϊκός πολιτικός συσχετισμός μέσα από τις επερχόμενες εκλογές μπορούν να αποτρέψουν τα μοιραία πλήγματα στη ΔΕΗ και μια νέα εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος που θα πνίξουν την κοινωνία και την ανάπτυξη» υποστήριξε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.
«Μια ισχυρή ΛΑ.Ε στην ευρωβουλή και τη Βουλή είναι η μόνη παράταξη που με την δυναμική πολιτική και κινηματική της δράση μπορεί να αποτρέψει το τέλος της ΔΕΗ και τον διαμοιρασμό των ιματίων της στους κλεπταποδόχους ανταγωνιστές της.
Ισχυρή ΛΑ.Ε στην ευρωβουλή και την Βουλή σημαίνει βαρύτατο πλήγμα για τα ιδιωτικά τρωκτικά της ενέργειας, σημαίνει κυρίως αναζωογόνηση της ελπίδας και νέες δυνατότητες για Δημόσια ΔΕΗ, με παράλληλη τιμολογιακή και κοινωνική πολιτική για το ρεύμα, που με τη δημόσια στήριξη θα καταστήσει τη ΔΕΗ βιώσιμη, εύρωστη και αναπτυσσόμενη και το ρεύμα κοινωνικό και αναπτυξιακό αγαθό προσιτό για όλους», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης