Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Σουηδία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας δήλωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ελαφρώς ασθενέσθερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκά της η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, κατά την ολοκλρήωση της σημερινής (25/4) συνεδρίασης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η Riskbank διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο -0,25%, αναμένοντας παράλληλα ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί είτε στα τέλη του 2019 είτε στις αρχές του 2020.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της τράπεζας ανέφεραν ότι «η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα στη Σουηδία υποδεικνύει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κοντά στο στόχο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «τα πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ελαφρώς ασθενέσθερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις».
«Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις», τόνισε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές προοπτικές της Σουηδίας «συνεχίζουν να φαίνονται καλές, παρά το γεγονός ότι η οικονομία εισέρχεται σε μία φάση χαμηλότερης ανάπτυξης σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα».
Οι αξιωματούχοι της Riskbank εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο για σχετικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Φεβρουάριου, ενώ διευκρινίζουν ότι «ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στον στόχο αλλά οι προοπτικές είναι ελαφρώς ασθενέσθερες».
«Συνολικά, ο πληθωρισμός αναμένεται πλέον να είναι κάπως χαμηλότερος κατά τα επόμενα χρόνια σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις», καταλήγει η ανακοίνωση της Riskbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης