Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημίες 702 εκατ. ευρώ για την Tesla το α’ τρίμηνο 2019

tags :
Ζημίες 702 εκατ. ευρώ για την Tesla το α’ τρίμηνο 2019
Ζημίες-μαμούθ για την Tesla το α’ τρίμηνο 
Στις ζημίες επέστρεψε η Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2019, έπειτα από δύο συνεχόμενα -αναπάντεχα- τρίμηνα, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 702 εκατ. ευρώ.
Οι απώλειες ήταν υψηλότερες σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε όρους EBITDA, οι ζημίες ανήλθαν σε 494 εκατ. δολάρια.
Οι απώλειες-μαμούθ οφείλονται κατά πολύ στις μειωμένες παραδόσεις οχημάτων και τις συνεχείς αλλαγές στο κόστος και τις τιμές των αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας.
Tα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 4,5 δισεκ. δολάρια, έναντι 3,4 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Elon Musk είχε προειδοποιήσει ότι αναμένεται τα κέρδη του πρώτου τριμήνου να επηρεαστούν αρνητικά από τους χαμηλότερους ρυθμούς παράδοσης και από διάφορες προσαρμογές που έγινα σε πολλαπλά επίπεδα τιμών, επισημαίνεται.
Η Tesla ανέφερε στις 9 Απριλίου ότι παρέδωσε 63.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του έτους, σχεδόν το ένα τρίτο σταγόνα σε σχέση με τις παραδόσεις του προηγούμενου τριμήνου.
Οι παραδόσεις αφορούσαν περίπου 50.900 Model 3 και 12.100 Model S και X SUV.
Ο CEO της Tesla επανέλαβε ότι τα προβλήματα παράδοσης οφείλονταν σε απρόβλεπτες προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η εταιρεία, σημειώνοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός παραδόσεων έχει μετατοπιστεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι τα επίπεδα μετρητών της μειώθηκαν κατά 1,5 δισεκ. δολάρια από τα τέλη του 2018, σε 2,2 δισεκ. δολάρια, κυρίως λόγω της αποπληρωμής μετατρέψιμων τραπεζογραμματίων, εκ των οποίων τα 188 εκατ. δολάρια επηρέασαν αρνητικά τις λειτουργικές ταμειακές ροές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης