Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Deutsche Bank δίνει στοιχεία στις HΠΑ για τα δάνεια του Donald Trump

Η Deutsche Bank δίνει στοιχεία στις HΠΑ για τα δάνεια του Donald Trump
Η Deutsche Bank δίνει στις αμερικανικές αρχές στοιχεία για τα δάνεια στις επιχειρήσεις του Donald Trump 
Τη διαδικασία για τη διάθεση οικονομικών αρχείων στη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε η Deutsche Bank, ανταποκρινόμενη στην κλήση για την παράδοση εγγράφων, σχετικά με τα δάνεια του προέδρου Donald Trump και των επιχειρήσεών του.
Αυτό σημειώνει πηγή που έχει λάβει γνώση της πορείας των εξελίξεων.
Τον προηγούμενο μήνα, το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης εξέδωσε κλήσεις για την παράδοση αρχείων που σχετίζονται με αρκετά προγράμματα των επιχειρήσεων του προέδρου των ΗΠΑ.
Η συγκεκριμένη εισαγγελέας ενεργοποίησε το πλαίσιο έρευνας μετά τη δημόσια κατάθεση του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Donald Trump, Michael Cohen, στο Κογκρέσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN.
Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Donald Trump «φούσκωνε» την οικονομική αξία των περιουσιακών του στοιχείων, προκειμένου να παίρνει δάνεια.
Ο πρώην δικηγόρος του παρουσίασε αντίγραφα εγγράφων με οικονομικά στοιχεία του προέδρου, για τα οποία ο ίδιος υποστήριξε ότι ανήκαν στην Deutsche Bank.
Το γραφείο της εισαγγελέως αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.
Η τράπεζα, από την πλευρά της έχει ενεργοποιήσει τη διαδικασία για την παράδοση εγγράφων.
Μεταξύ αυτών, ηλεκτρονικά μηνύματα, έγγραφα δανείων που σχετίζονται με το ξενοδοχείο του Donald Trump στην Ουάσινγκτον (Trump International Hotel), το ξενοδοχείο στο Μαϊάμι (Trump National Doral), αλλά και το ξενοδοχείο και τον πύργο στο Σικάγο.
Από την ίδια τράπεζα έχουν ζητηθεί επίσης έγγραφα που σχετίζονται με την ανεπιτυχή προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου για την αγορά της ομάδας Buffalo Bills του αμερικανικού πρωταθλήματος φούτμπολ.
Μία εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης