Πολιτική

Στα δυο χώρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης - Στήνονται εσωκομματικά "στρατόπεδα" για τις μετεκλογικές εξελίξεις

tags :
Στα δυο χώρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης - Στήνονται εσωκομματικά
Από τη μια πλευρά υπάρχουν στελέχη που θεωρούν οτι η παρέμβαση Πολάκη είναι σωστή στην ουσία της
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις κατά του Παύλου Πολάκη εξαιτίας της επίθεσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο καθώς τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται χωρισμένα σε δυο στρατόπεδα παραπέμποντας σε εμφύλιο.
Σε αυτό το σκηνικό και σε εντελώς αντίθετη πλευρά από τον πρωθυπουργό που έσπευσε να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας αλλά και σε πλήρη σύμπλευση με όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ διαχώριζαν τη θέση τους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατακεραύνωσε τον κ. Πολάκη μιλώντας για στάση που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και κόκκινες γραμμές που ξεπεράστηκαν.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και επικεφαλής της ομάδας των "53+" με ανάρτηση του στο Facebook  ασκεί κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας οτι οι Αριστεροί και οι Αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τονίζει πως "κι εγώ αρκετές φορές έχω παράφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι δεν τα ονομάζω για να μην τους εκθέσω.
Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε αντίθετη γραμμή από αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έσπευσε να καλύψει τον Παύλο Πολάκη επιτιθέμενος μάλιστα σε όσους τον επικρίνουν ενώ υποστηρικτικός εμφανίστηκε και ο Σωκράτης Φάμελος.
Κατά συνέπεια, ο σάλος από τις δηλώσεις Πολάκη όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά έχει χωρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα δύο.
Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει μια υπόκοφη γκρίνια για την κάλυψη που απολαμβάνει ο Παύλος Πολάκης από τον πρωθυπουργό.
Από τη μια πλευρά υπάρχουν στελέχη που θεωρούν οτι η παρέμβαση Πολάκη είναι σωστή στην ουσία της και σε αυτούς συγκαταλέγονται ο Νίκος Παππάς, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Σωκράτης Φάμελος.
Η άλλη άποψη είναι πως στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ο Παύλος Πολάκης δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση με τις δηλώσεις του και την εκφράζουν μεταξύ άλλων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Χρήστος Μαντάς, ο Στέλιος Κούλογλου και ο Γιάννης Μπαλάφας.
Ο Παύλος Πολάκης πάντως, απέφυγε να απαντήσει στους συντρόφους του και με ανάρτηση του στο Facebook κάνει λόγο για άλλη μια φορά για το ήθος της Αριστεράς ενώ δηλώνει ότι οι εχθροί είναι απέναντι.
Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η θύελλα που προέκυψε εντός του κυβερνώντος κόμματος από την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν μια αφορμή για να τοποθετηθούν ενόψει της επόμενης μέρας των εκλογών και των μετεκλογικών εξελίξεων που θα δημιουργηθούν καθώς οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σαν να παίρνουν θέση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, για να καταγράψει ο καθένας θέση από τώρα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης