Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump (Πρόεδρος ΗΠΑ): Σύντομα θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος της Κίνας Xi

tags :
Trump (Πρόεδρος ΗΠΑ): Σύντομα θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος της Κίνας Xi
Ήδη υπάρχει βελτίωση μετά τον πόλεμο δασμών αλλά ακόμη απαιτούνται σημαντικά μέτρα για να αποκατασταθούν οι σχέσεις Κίνας με ΗΠΑ.
Σύντομα θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Κινέζος Πρόεδρος Xi ανέφερε ο αμερικανός Πρόεδρος D. Trump εξέλιξη που αναζοπυρώνει τις πιθανότητες να επέλθει κάποιας μορφής συμφωνία στις αμερικανοκινεζικές σχέσεις.
Ήδη υπάρχει βελτίωση μετά τον πόλεμο δασμών αλλά ακόμη απαιτούνται σημαντικά μέτρα για να αποκατασταθούν οι σχέσεις Κίνας με ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου -επί προεδρίας Donald Trump- Steve Bannon, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Kyle Bass διευκρίνισε πως η πίεση του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Πεκίνο για συμφωνία σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις δεν οφείλεται τόσο στην πίεση από τους ψηφοφόρους, αλλά από τις αμερικανικές εταιρείες και τους επενδυτές.
Από την πλευρά του, ο κ. Bannon ανέφερε πως «οι Αμερικανοί υποτιμούν την απειλή που θέτει η Κίνα», υπογραμμίζοντας την υπόθεση της Huawei, του δικτύου 5G και του νέου Δρόμου του Μεταξιού.
«Κοιτάξτε τι κάνουν…
Έχουν μια γεωπολιτική στρατηγική για να ενώσουν την Ευρασία σε μια ενιαία αγορά και στη συνέχεια να πετάξουν έξω τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Δυτικό Ειρηνικό και μετά τον Ειρηνικό συνολικά.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα υπό τον πρόεδρο Xi Jinping -όχι οι Κινέζοι πολίτες- διεξάγει έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον των βιομηχανικών δημοκρατιών για 20 χρόνια
Ερωτηθείς για το τι είναι τόσο διαφορετικό όσον αφορά την προσέγγιση της Κίνας σε σύγκριση με τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν σε κυρίαρχη δύναμη πριν από περίπου έναν αιώνα, προειδοποίησε για τον «επεκτατικό καπιταλισμού» του Πεικίνου και «παγίδες χρέους».
«Και παρεμπιπτόντως, η χρηματοδότησή τους προέρχεται από την Wall Street. (…)
Η εταιρική Αμερική είναι σήμερα ο μοχλός πίεσης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και η Wall Street είναι το τμήμα σχέσεων με τους επενδυτές. (…)
Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί δεν κατάφεραν να καταλάβουν ή αγνοούσαν πρόθυμα αυτή την απειλή.
Αλλά για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ έχουν έναν πρόεδρο (Donald Trump) που είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει τους Κινέζους.
Τώρα έχουμε μια ολόκληρη κυβερνητική προσέγγιση για να αντιμετωπίσουμε πραγματικά την Κίνα σε έναν οικονομικό πόλεμο, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς από το CNBC αν μπορούσε πραγματικά να κατηγορήσει την εταιρική Αμερική για συνεργασία με την Κίνα, ο κ. Bannon επέμεινε ότι οι εταιρίες έχουν δέσμευση εκτός από τους επενδυτές, και στον αμερικανικό λαό.
«Έχω δουλέψει στη Goldman Sachs και έχω ζήσει στην Κίνα.
Η εταιρική Αμερική έχει ευθύνη απέναντι στους μετόχους της, αλλά έχει και υποχρέωση στους υπαλλήλους και τη χώρα».
«Πρέπει να στηρίξουμε τον πρόεδρο Trump.
Αν δεν το κάνουμε η Κίνα θα αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη του κόσμου».
Ερωτηθείς για τις σκέψεις του σχετικά με την υποψηφιότητα του Joe Biden για το χρίσμα των Δημοκρατικών σχετικά με τις εκλογές του 2020, υποστήριξε ότι έχουμε ήδη δει τον «καλύτερο Biden» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» ο πρώην αντιπρόεδρος μα κερδίσει το χρίσμα, υπενθυμίζοντας τη συμφωνία 1,4 δισεκ. δολαρίων του γιου του κ. Biden με κινεζική τράπεζα.
Ο Joe Biden «δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον Donald Trump», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης