Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε μάκρο και ΗΠΑ - Στο -0,22% και τις 22.258,73 μονάδες ο Nikkei

tags :
Υποχωρούν οι αγορές της Ασίας με τα «βλέμματα» σε μάκρο και ΗΠΑ - Στο -0,22% και τις 22.258,73 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,17% στις 29.500,50 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Παρασκεή (26/4) οι αγορές της Ασίας, στον απόηχο των στοιχείων που αφορούν την οικονομία της Ιαπωνίας, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,22% στις 22.258,73 μονάδες, μετά την οριακή αύξηση που σημειώθηκε στο ποσοστό ανεργίας της χώρας για τον Μάρτιο του 2019.
Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 2,5% έναντι 2,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο του 2019, και συγκεκριμένα κατά -0,9%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η πτώση διαμορφώθηκε στο -4,6%.
Αντίθετα, οι λιανικές πωλήσεις για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1%.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi υποχώρησε κατά -0,51% στις 2.179,31 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,17% στις 29.500,50 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -1,20% και τις 3.086,40 μονάδες, ενώ παρόμοια ήταν η πτώση και για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -1,21% και τις 9.787,70 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης Taiwan Weighted υποχώρησε κατά -0,79% στις 10.952,47 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 6.385,60 μονάδες.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Taro Aso, δήλωσε πως ούτε η χώρα του ούτε οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει μέχρι στιγμής τη στάση τους αναφορικά με το πλαίσιο των διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Steve Mnuchin.
Παράλληλα, στο μέτωπο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι «σύντομα» ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οικό, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Πτώση καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά έξι μηνών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο πιέσεις από τις προσδοκίες ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα αυξήσουν την παραγωγή τους μετά τον Ιούνιο, προκειμένου να αντισταθμίσουν ενδεχόμενες απώλειες που θα σημειωθούν στις εξαγωγές του Ιράν.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,14 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,55% στα 64,85 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες το Brent ξεπέρασε τα 75 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά το 2019, ενώ το αμερικανικό αργό αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα καταγράφοντας την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερη περίοδο εβδομαδιαίων κερδών από τα μέσα του 2015.
«Δεδομένων των ανησυχιών γύρω από την περιορισμένη προσφορά από τη Λιβύη, τη Βενεζουέλα και το Ιράν, οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για το Brent είναι ανοδικές», σχολιάζει σε σημείωμά της η Fitch Solutions.
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs αναφέρει ότι «το τέλος των απαλλαγών των ΗΠΑ στις εξαγωγές του Ιράν θα αντισταθμιστούν από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία και ως εκ τούτου δεν αναμένουμε περαιτέρω άνοδο των τιμών, ακόμα και εάν η μεταβλητότητα είναι πιθανό να αυξηθεί τους επόμενους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης