Γ.Παπανδρέου: Η Ελλάδα να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία του νέου Δρόμου του Μεταξιού

Γ.Παπανδρέου: Η Ελλάδα να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία του νέου Δρόμου του Μεταξιού
Να δούμε τι ρόλο μπορούν να παίξουν όχι μόνο ο Πειραιάς αλλά και άλλα λιμάνια και πόλεις είπε ο κ.Παπανδρέου
Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγει ο νέος «Δρόμος του Μεταξιού» υποστήριξε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του στο περιθώριο του 2ου φόρουμ της Πρωτοβουλίας για τον «Δρόμο του Μεταξιού» (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο.
«Είναι τρία τα βασικά μηνύματα από τη συνάντηση εδώ, στο Πεκίνο, από τον Πρόεδρο Xi της Κίνας.
Ο Δρόμος του Μεταξιού γίνεται η βάση ενός νέου κοινωνικού - πολιτικού και οικονομικού συμβολαίου για την παγκόσμια διακυβέρνηση που ενσωματώνει βασικές αρχές ισονομίας, διαφάνειας, πράσινης και καθαρής ενέργειας, νέες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κι ένας πλούτος που θα πρέπει όχι απλώς να υπάρξει μέσα από την ανάπτυξη αλλά και να διανέμεται με έναν δίκαιο τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία, η φτώχεια για να μπορούμε να μιλήσουμε για μια ανθρώπινη παγκοσμιοποίηση..
Ένα δεύτερο μήνυμα είναι ότι ο Δρόμος του Μεταξιού μπορεί να είναι η βάση μιας παγκόσμιας ειρηνικής συνεργασίας αντί ενός εθνικισμού και συγκρούσεων και ιδιαίτερα μιας γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Και τρίτον η Ελλάδα μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια αλλά όχι μόνο για να συμβάλει σε αυτή την πολύ φιλόδοξη, νέα προσέγγιση στον Δρόμο του Μεταξιού, να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία, να αξιοποιήσει τι θέλει και ποιο όραμα θέλουμε εμείς να έχουμε σε αυτό το νέο αιώνα» είπε ο κ.Παπανδρέου.
«Η Ελλάδα να αξιοποιήσει σωστά αυτή τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία.
Να δούμε τι ρόλο μπορούν να παίξουν όχι μόνο ο Πειραιάς αλλά και άλλα λιμάνια, άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Καβάλα, η Ηγουμενίτσα, η Αλεξανδρούπολη» τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS