Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renault: Υποχώρησαν κατά -4,8% τα έσοδα για το α΄ τρίμηνο του 2019, στα 12,5 δισ. ευρώ

tags :
Renault: Υποχώρησαν κατά -4,8% τα έσοδα για το α΄ τρίμηνο του 2019, στα 12,5 δισ. ευρώ
Οι πωλήσεις οχημάτων της γαλλικής εταιρείας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -5,6%
Πτώση κατέγρψαν τα έσοδα της γαλλικής εταιρείας κατασκευής οχημάτων Groupe Renault για το πρώτο τρίμηνο του 2019, με την εταιρεία ωστόσο να διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.
Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της Renault υποχώρησαν κατά -4,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 12,57 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη πτώση σε σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες διαμορφώθηκε στο -2,7%.
Παράλληλα, οι πωλήσεις οχημάτων της γαλλικής εταιρείας σημείωσαν πτώση της τάξεως του -5,6% στα 908.348 οχήματα, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη πτώση για το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς οχημάτων ανήλθε στο -7,2%.
Η Γαλλία και η Ρωσία παρέμειναν οι κύριες αγορές της Renault, με τις πωλήσεις οχημάτων να διαμορφώνονται στα 178.057 και 111.712 οχήματα αντίστοιχα, ενώ σημαντικές ήταν και οι πωλήσεις που σημειώθηκαν στη Γερμανία και την Ιταλία.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις οχημάτων της εταιρείες βελιτώθηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ αντίθετα υποχώρησαν στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου.
Η Renault επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το τρέχον έτος, αναμένοντας υψηλότερα έσοδα σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς και λειτουργικό περιθώριο της τάξεως του 6%.
Όσον αφορά την αγορά οχημάτων παγκοσμίως, η Renault αναμένει ότι το 2019 θα σημειωθεί πτώση των πωλήσεων κατά -1,6%, εκτιμώντας ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit, οι πωλήσεις στην αγορά της Ευρώπης θα παραμείνουν στάσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης