Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Μόνο μία αδικαιολόγητη άνοδος στο δολάριο θα βλάψει τις τεχνολογικές μετοχές

BofA: Μόνο μία αδικαιολόγητη άνοδος στο δολάριο θα βλάψει τις τεχνολογικές μετοχές
Το σχόλιο της Bank of America για τις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street
Μία αδικαιολόγητη περαιτέρω άνοδος στο δολάριο ΗΠΑ είναι η μόνη απειλή για το «ράλι» των τελευταίων εβδομάδων στις μετοχές τεχνολογικών μετοχών της Wall Street, αναφέρει σε έκθεσή της η Bank of America (BofA) Merrill Lynch.
Ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street έχει δεχθεί ιδιαίτερη ώθηση από τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου (2019) των εταιρικών κολοσσών όπως οι Twitter, Microsoft και Facebook.
Η αδικαιολόγητη άνοδος που αναφέρθηκε παραπάνω αφορά το φαινόμενο «FOMO» (fear of missing out), όταν δηλαδή οι επενδυτές τρέχουν να αγοράσουν υπό τον φόβο να μη χάσουν το «πάρτι», χωρίς να βασίζονται στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.
Επισημαίνεται πως ο δείκτης Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 22% εντός του 2019 μέχρι στιγμής, προσπερνώντας σε απόδοση τους άλλους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Νέα Υόρκη.
Αναφορικά με την πρόβλεψη της αμερικανικής τράπεζας για το δολάριο (σσ: ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί στις 98 μονάδες), η BofA εκτιμά ότι μία άνοδος (FOMO) θα έβλαπτε σημαντικά τα περιθώριο κέρδους για τις εισηγμένες, με τον αντίκτυπο να αντικατοπτρίζεται στις μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης