Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ – Τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Weber: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ – Τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις
«Θέλουμε μια εταιρική σχέση, μια φιλική σχέση, αλλά θα έπρεπε να βάλουμε τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», σημείωσε ο Weber
Μια Ευρώπη που θα στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες, χωρίς την Τουρκία στους κόλπους της, επιθυμεί ο Manfred Weber, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Είμαστε υπερήφανοι που η (ευρωπαϊκή) ήπειρος έχει χριστιανικές επιρροές» και «αυτό δεν είναι κάτι το μουσειακό, πρέπει να μας καθοδηγήσεις για το μέλλον», είπε ο Weber σε ομιλία του στο Μίνστερ της Γερμανίας, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των κεντροδεξιών γερμανικών κομμάτων, του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU).
Αυτές οι χριστιανικές αξίες θα πρέπει να οδηγήσουν τους Ευρωπαίους να είναι «ειλικρινείς» στις συνομιλίες τους με την Άγκυρα, τόνισε.
«Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επέμεινε, καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του.
«Θέλουμε μια εταιρική σχέση, μια φιλική σχέση, αλλά θα έπρεπε να βάλουμε τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», επανέλαβε ο Weber.
Ο υποψήφιος του ΕΛΚ τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό σχέδιο «απέναντι στους εθνικιστές και τους εγωιστές», εκτιμώντας ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια "ιστορική στροφή" και πρέπει να αγωνιστεί για τον ευρωπαϊκό «τρόπο ζωής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης