Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εσωτερική Ανάσταση για τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εσωτερική Ανάσταση για τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί
Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του οράματός του, τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στον Ωρωπό
Μήνυμα για «εσωτερική Ανάσταση» στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Στο Αναστάσιμο μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ένα πραγματικό Πάσχα προϋποθέτει εσωτερική Ανάσταση. «Να είναι Πάσχα, δηλαδή να είναι ένα πέρασμα -εβραϊκή λέξη το Πάσχα-, καθότι πέρασαν από την Αίγυπτο στην πατρίδα τους, έφυγαν από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο στη ζωή. Είναι αυτά που θέλουμε όλη μας τη ζωή μας να έχουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Και επανέρχεται στην επιθυμία και την ελπίδα του:
«Να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο πέρασμα στα καθημερινά μας προβλήματα, ένα τέτοιο Πάσχα να κάνουμε φέτος».
Στην ερώτηση τι καλείται ο Χριστιανός να κάνει για να αντεπεξέλθει σε μια εποχή που βιώνει δυσκολίες και πειρασμούς, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει ότι «Είναι παλιό το πρόβλημα. Συνάντησε κάποιος τον Χριστό μας και του είπε ''ξέρετε, εγώ θέλω να ζήσω, να χαρώ και θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το νόημα της ζωής''.
Και ο Χριστός του απάντησε πως είναι απλό: ''Πρώτα θα αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν να είσαι εσύ ο ίδιος, όπως τον εαυτό σου''. Του φάνηκε, όμως, ότι δεν επείσθη και τότε ο Κύριος επανέλαβε:
''Μέσα σε αυτς τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα όλης της ζωής''».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για την πραγματοποίηση ενός στόχου, που αποτελούσε το όραμά του, τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στον Ωρωπό, στο Δήλεσι.
«Διότι, ως Εκκλησία, πέρα από τη ζωή που δίδουμε μέσα από τα Μυστήρια, προσφέρουμε ανακούφιση και φροντίδα σε ανθρώπους που βιώνουν ιδιαίτερες δυσκολίες».
«Στις 23 Μαΐου εγκαινιάζουμε το Κέντρο Γεροντολογίας, το οποίο θα φιλοξενεί άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά παράλληλα θα είναι και ερευνητικό κέντρο. Θα διαθέτει επιτελείο επιστημόνων και πρόεδρός του θα είναι ο πρύτανης, Αθανάσιος Δημόπουλος. Τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και θεραπεία, ελαφρά, για να προλαβαίνουν άλλα στάδια της νόσου που ακολουθούν» υπογραμμίζει ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας.
Η δράση της Εκκλησίας ωστόσο, δεν σταματά, αφού ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια Κέντρου για παιδιά αυτιστικά και παιδιά με νοητική υστέρηση, στον Βαρνάβα.
«Είναι πάρα πολύ ωραίο. Θα εγκαινιαστεί ένα κομμάτι του. Είναι έτοιμο κι αυτό», προσθέτει εμφανώς ικανοποιημένος.
Και ο Αρχιεπίσκοπος κλείνει το μήνυμά του με την ευχή για «Καλό Πάσχα» σε όλους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS