Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία και Κίνα «πρωταθλήτριες» των ξένων επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία

Βρετανία και Κίνα «πρωταθλήτριες» των ξένων επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία
Η ετήσια αύξηση των ξένων αδειών ακολουθεί τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για άρση των περιορισμών στις διεθνείς επενδύσεις
Σημαντική αύξηση 70% κατέγραψε ο αριθμός των νέων αδειών που εγκρίθηκαν για τις ξένες επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία το 2018, σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Επενδύσεων της χώρας.
«Πρωταθλήτριες» στη ζήτηση ήταν οι βρετανικές και κινεζικές εταιρείες με ποσοστά 86% και 71%, αντίστοιχα, αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, που «άνοιξε» το Βασίλειο, ήταν οι τομείς της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας.
Η ετήσια αύξηση των ξένων αδειών ακολουθεί τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για άρση των περιορισμών στις διεθνείς επενδύσεις.
Ωστόσο, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα  βρίσκονται σε μέτριο επίπεδο.
Ενώ υπερδιπλασιάστηκαν το 2018 σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια, παραμένουν πολύ χαμηλότερο από το μέσο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, καθώς διατηρείται η αβεβαιότητα σχετικά με τα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης και η δυσθυμία των ξένων επενδυτών με την έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κρουσμάτων διαφθοράς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης